به گزارش دفتر امور ایثارگران و مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ دانشگاه علوم پزشکی تهران، چهارمین کارگاه با عنوان “تحلیل آماری و آشنایی با SPSS” با حضور تعدادی از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه به صورت مجازی از ساعت ۲۱ الی ۲۲، هفتم آبان ۱۴۰۰ در محیط اسکای روم برگزار شد.
دکتر عباس عبداللهی، مدرس این کارگاه، در ادامه بحث دادههای پرت که در جلسه قبل مطرح شد؛ ابتدا نحوه بدست آوردن دادههای پرت را با استفاده از شاخص های مرتبط تشریح کرد و در مورد اینکه چگونه یک عدد از اعداد دیگر متمایز میشود را با ذکر توضیحات کافی در محیط SPSS به نمایش گذاشت.
وی از روی دادههای فرضی نحوه محاسبه و تفسیر نمرات Z را بیان کرد و افزود: منحنی بهنجار اعداد را به نمرات Z تبدیل میکند که این نمرات Z، انحراف استاندارد یک و میانگین صفر دارند.
این استاد دانشگاه در این رابطه، نحوه گزارش نویسی را آموزش داد و در مورد کاربرد انواع Outlier برای تحقیقات مداخله ای و پژوهشهایی از جنس مدلسازی و رابطهای، در محیط SPSS مسیرها را مشخص کرد.
دکتر عبداللهی در مورد مبحث دیگری با عنوان دادههای از دست رفته (Missing) گفت: به دلایل مختلف ممکن است که دادههای از دست رفته داشته باشیم. معمولا اگر عدد Missingبیشتر از %۲۰ در مورد یک موضوع باشد به معنای این است که پرسشنامه مورد نظر برای آن گروه مورد پرسش مناسب نیست.
وی از روی دادههای فرضی دارای Missing انواع روشهای برطرف کردن آن دادههای پرت را با نشان دادن مسیرها در محیط SPSS بیان کرد و سپس نحوه گزارش نویسی Missing را آموزش داد.
مدرس این کارگاه در مورد موضوع دیگری با عنوان طبقهبندیکردن گفت: به منظور طبقهبندیکردن، باید به یک رفرنس مراجعه کنیم. بطور مثال برای Age(سن)، WHO طبقه بندیهایی دارد که مبنا قرار میگیرد؛ اما در موارد دیگر برای دادههای پیوسته (Continuous)، بر مبنای میانگین و انحراف استاندارد در SPSS میتوان برشهای مربوطه را مشخص کرد که در ادامه مشاهده میکنید.
وی در خاتمه به سوالات شرکت کنندگان این کارگاه پاسخ داد.
در پایان این وبینار، دکتر مقیمی، مدیر امور ایثارگران از دکتر عبداللهی و حاضرین در تالار تشکر و قدردانی کرد.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبهها با تدریس دکتر پورنسائی، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنجشنبه و کارگاه مقالهنویسی و چاپ مقالات روزهای جمعه از ساعت ۲۰ الی ۲۱ برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند در فضای اسکایروم هرهفته این مباحث را پیگیری کنند. برای شرکت در کارگاه بر روی لینک زیر کلیک کنید و بهعنوان میهمان وارد شوید.
http://www.skyroom.online/ch/tums3/isargaran