جلسه بررسی مشکلات جانبازان آزادگان و خانواده محترم شهدا با حضور دکتر کشاورز مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران و دکتر مقیمی مدیر امور ایثارگران شنبه مورخ۱۴۰۲/۰۴/۱۰ در تالار حکیم سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه که جمعی از ایثارگران واحدهای مختلف حضور داشتند پس از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید و استماع بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت خدمت به ایثارگران جلسه پرسشوپاسخ آغاز شد.
ابتدا دکتر مقیمی ضمن عرض خیر مقدم گفت: قرار بود این جلسه با حضور آقای کریمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شود که متأسفانه به علت جلسه فوری پیشآمده، نتوانستند در جلسه حضور پیدا کنند؛ ولی تلاش میشود مشکلات و سوالات مطرح شده جمع بندی و به ایشان منعکس گردد.
سپس دکتر مهدی نوروزی رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی، عضو کمیته پژوهشی دفتر امور ایثارگران و مشاور نخبگان ایثارگر بنیاد شهید گفت: قصد داریم با همفکری شما به تغییرات اساسی در بنیاد شهید کمک کنیم. مسائلی مانند اهمیتدادن به خانواده ایثارگران، استفاده از ظرفیتها، تعامل با مدیران و مسئولان، همچنین بیان مطالبات دستهبندی شده میتوانند حل مسائل را در بنیاد شهید تسهیل کنند.
پرسش ۱: لطفاً در مورد اقدامات انجام شده مصداقی توضیح دهید؟
پاسخ دکتر نوروزی :
- استفاده حداکثری از ظرفیت عظیم و توانمند ایثارگران دانشگاه در ایجاد تحولات لازم در بنیاد
- معرفی طرح اندیشه تحول بنیاد برای جامعه هدف بنیاد
- ارائه خدمت در سطح کشور
- ارتباط فراکسیون ایثارگران مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس
- ارتباط ویژه با سازمان اقتصادی کوثر و بخشهای مختلف بنیاد شهید
آقای دکتر احمدی: تقدیر از خانواده شهدا و ایثارگران و ابراز تأسف بابت عدم حضور مدیرکل بنیاد شهید، عزیزان ایثارگر میتوانند مطالبات خود را از کانال دانشگاه مطرح کنند.
پرسش ۲: چرا دانشگاه جواب ما را در رابطه با بیمه تکمیلی درمانی نمیدهد؟
پاسخ دکتر مقیمی: خود فرزندان شهدا برای بیمه تکمیلی مشکلی ندارند و همه فرزندان شهدا تا ابتدای سال ۱۴۰۳ از طرف بنیاد شهید از خدمات بیمه دی می توانند استفاده کنند. بیمه دی برای فرزندان شهدا محفوظ است و آنها میتوانند با پرداخت حق بیمه ایران از خدمات بیمه ایران هم بهره ببرند و به تبع آن افراد تحت تکفل خود را نیز بیمه کنند. پس فرزندان شهدا میتوانند دو بیمه داشته باشند و محدودیتی ندارد.
آقای مهندس خلیلی مسئول اداره رفاهی دانشگاه: ما آمادگی داریم سامانه را باز کنیم تا افرادی که تمایل به ثبت نام بیمه تکمیلی ایران دارند، ثبت نام کنند.
پرسش ۳حاضرین:
- برای همکاران نیازمند بهتر است یک وام جدا از دانشگاه در نظر گرفت.
- مکان تفریحی خاص یا اقامتگاه و اسکان نداریم.
- همکاران قراردادی که فرزند ایثارگر هستند نگران وضعیت استخدامی خود هستند.
پاسخ دکتر مقیمی:
- در خصوص وام، اگر کسی نیاز دارد و برای وام مورد نظر بدهی بانکی ندارد ما معرفی میکنیم.
- با هتل دیپلمات قرارداد داشتیم که بنا بر تصمیم معاونت توسعه قرار داد لغو شد اما با همکاری معاونت بین الملل و شخص دکتر آیتی در مجتمع خوابگاهی سارا در کیش یک سوییت اقامتی برای ایثارگران در نظر گرفته شده که میتوانید استفاده کنید. همچنین مکانهای اقامتی دانشگاه نیز با ضوابط دانشگاه قابل استفاده است.
- در مورد تغییر وضعیت استخدامی ایثارگران، طبق قانون الحمدالله در دانشگاه در جریان است و فکر میکنم در سالهای اخیر بیش از دوهزار نفر تبدیل وضعیت شدهاند.
پرسش ۴حاضرین: در قانون فرزندان شهدا با ۲۲ سال سابقه و ۸ سال ارفاق میتوانند بازنشسته شوند، دانشگاه چرا تمکین نمیکند؟
پاسخ دکتر مقیمی: بعد از سال ۱۴۰۰ به دلیل اینکه دانشگاه بودجه کافی برای تأمین هزینه بازنشستگی را ندارد، بازنشستگی ایثارگران را به تأخیر انداخته اما موضوع در حال پیگیری است بلکه مشکل حل شود.
پرسش ۵ آقای یوسفینژاد: با تقدیر و تشکر از زحمات آقای دکتر مقیمی
موضوعی هست که در دنیا به چند نسل از خانواده کهنه سربازان امتیازاتی تعلق میگیرد؛ در کشور ما هم یک سری امتیازات هست که در فیلد عملیاتی دچار اما و اگر میشود. چرا یک رزمنده که زیر ۱۲ ماه خدمت دارد از مالیات معاف نیست و حتماً باید ۱۲ ما خدمت داشته باشد؟ مکاتبهای بفرمایید تا دغدغههای ایثارگران برای فراکسیون مجلس مطرح شود. اینکه ایثارگران را درجهبندی کردند و به آنها برای درصد تعیین شده امتیازی میدهند، درست است؟ چرا برای رزمندگان سازمانی در نظر گرفته نشده است؟
پاسخ دکتر مقیمی: دو پیشنهادی که دادید با هم تناقض دارند یکی برای رزمندگان در بحث بیمه و بازنشستگی که درجهبندی شوند و پیشنهاد بعدی اینکه جانبازان را چرا درجهبندی کردند. اینها قوانین مصوب کشور است و در صورت اعتراض باید از مجرای قانونی خودش که مجلس است پیگیری شود. در خصوص رزمندگان پیش نویس قانون جامع ایثارگران تدوین شده ولی هنوز به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است.
پرسش۶حاضرین: چرا کمک هزینه دندانپزشکی ایثارگران را پرداخت نمی کنند؟
پاسخ دکتر مقیمی: پرداخت کمک هزینه دندانپزشکی جانبازان و فرزندان شهید توافقی بوده که بین معاونت توسعه و دفتر ایثارگران انجام شده و در سال ۱۴۰۱سقف توافق برای هر فرد یک و نیم میلیون تومان شد و پس از مذاکره با دکتر رحیمنیا بنا شد لیست مشمولین پس از تأیید کمیته درمان معاونت توسعه، تنظیم و پرداخت شود؛ ولی ظاهراً تأمین اعتبار صورت نگرفته و هنوز پرداخت نشده است. اما در سالجاری هیچ توافقی انجام نشده و قرار است کارکنان دانشگاه از تسهیلات درمانگاه دندانپزشکی در حال احداث دانشگاه استفاده کنند.
پرسش ۶ آقای امیریصدر: به رابطین ایثارگران اطلاعرسانی شود و جلسات بیشتری را با رابطین ایثارگر داشته باشید، در واحدها مکانی برای جلسه با ایثارگران نداریم؟
پاسخ دکتر مقیمی : از اینکه ما هر هفته مزاحم شما باشیم و جلسه داشته باشیم برای ما باعث خوشحالیست، اما برای شما مزاحمت؛ ولی در اتاق ما باز است برای هر مراجعهکنندهای آزاد است و نیاز به هیچ تشریفاتی نیست.
در خصوص مکان نیز شما میتوانید برای فعالیت و برگزاری جلسات از مسجد بیمارستان امام خمینی (ره) استفاده کنید. ارتباط خودتان را با مدیران قوی کنید وقتی مدیران احساس کردند که نیاز به مکان دارید انشالله مشکل مکان را هم حل خواهند کرد.
پرسش ۷ آقای دیرنده: دررابطه با تحصیلات تکمیلی، وقتی بعد از ۳ یا ۴ سال گذراندن تحصیل تکمیلی به سیستم برمیگردیم، میبینیم جایگاه شغلی ما را به دیگران دادهاند و وقتی می خواهیم شروع به کار کنیم در جایگاه درست قرار نمیگیریم و مدرک تحصیلی اعمال نمی شود. مطلب دیگر تخصیص پستهای سازمانی است. بارها در جلسات عرض کردم من در مدیریت تربیتبدنی کارکردم که هشت ردیف شغلی دارد، چرا نباید به ایثارگران توانمند پست سازمانی داد در حالیکه از این پستها ۶ پست خالیست، اگر ضرورت نداشت چرا ایجاد شده و چرا خالی است؟
پاسخ دکتر مقیمی: در خصوص مسائل اداری هر هفته با مدیر محترم توسعه جلسه داریم و با تعامل خوبی که با آقای یارمحمدی داریم، درخواستهای دوستان ایثارگر بررسی و با توجه به مقدورات دانشگاه تلاش میشود که مشکل عزیزان حل شود.
پرسش ۸ حاضرین: در مورد اقامتگاهها، آقای دکتر مقیمی دو-سه سالی است که برنامه هتل دیپلمات را راه اندازی کرد ما استفاده کردیم؛ ولی در سال ۱۴۰۲ قرارداد بسته نشده و امکان استفاده از این هتل در مشهد فراهم نیست، چرا برای رفاه جانبازان و ایثارگران یک سری امکانات رفاهی که وجود داشته اکنون قطع شده است؟
پاسخ دکتر مقیمی: همانطور که اشاره کردید امسال بنا به دستور معاون محترم توسعه قرارداد هتل دیپلمات منعقد نشد ولی قرار شد که از امکانات اقامتی دانشگاه به عنوان جایگزین استفاده شود ما تعامل خیلی خوبی با آقای مهندس خلیلی مسئول رفاهی دانشگاه داریم و مرتب درخواست متقاضیان را برای اداره رفاه ارسال می کنیم.
جمع بندی دکتر کشاورز: با عرض سلام و عذرخواهی از عدم حضور مدیرکل بنیاد شهید و پیگیری مجدد. از ماهها قبل خدمت آقای دکتر مقیمی بودیم که یک ارتباط با بنیاد شهید داشته باشیم و مشکلات را مطرح کنیم. با مسئول بنیاد شهید استان مکاتبه کردیم و یک وقتی دادند ما خدمت آقای اصحاب کریمی مدیر کل بنیاد شهید رسیدیم، ایشان از ما درخواست کمک درمانی و پزشک متخصص برای انجام امور درمان جانبازان داشتند و پیشنهادکردند جلسه بگذارید هروقت گفتید من میآیم تا از نزدیک در جریان مشکلات ایثارگران قرار گیرم و متأسفانه علیرغم هماهنگیهای صورت گرفته در جلسه امروز حاضر نشدند.
- نامه ای تنظیم شود و ضمن اعتراض به عدم حضور مدیر کل بنیاد شهید مسائل و مشکلات مطرح شده در این جلسه به بنیاد شهید منعکس شود.
- گاهی قوانینی که برای ایثارگران تصویب شده اجرا نمیشود ما پیگیری میکنیم، آقای دکتر مقیمی هم پیگیری میکنند حالا اجرا بشود یا نه، دست ما بسته است.
- در مورد بیمهتکمیلی خیلی پیگیری کردیم؛ هم در بنیاد شهید و هم در دانشگاه، پیشنهاد اولیه این بود که به جای اینکه ایثارگر شاغل در دانشگاه فرد اصلی بیمه شده باشد یکی از اعضای خانواده بهعنوان فرد اصلی بیمه شده ثبت شود و بقیه اعضا تحت تکفل او بیمهشوند، بیمه ایران قبول نکرد راههای زیادی برای بیمه رفتیم، باز هم تلاش میکنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم. در مورد مسکن هم پیگیر هستیم.
- در خصوص لایحه برنامه هفتم توسعه مقرر شد خانم زرینی مستندات آن را به دفتر ایثارگران ارسال کند.
- در مورد مشکلات اداری که آقای دکتر دیرنده مطرح کرد، با توجه به احاطه به مسائل اداری موضوعات را جمع بندی و به دفتر ایثارگران ارسال شود تا دفتر ایثارگران پیگیری کند.