دفتر امور ایثارگران هفتمین کارگاه مقاله نویسی با عنوان داوری مقالات را با حضور بیش از ۶۰ نفر از شرکت کنندگان محترم به صورت مجازی در محیط اسکای روم برگزار کرد
در این کارگاه، دکتر شریعت در مورد داوری مقالات بیانات خود را با این سوالات که وقتی مقاله ای را Submit می کنید، پروسه داوری چگونه است و داور به چه نکاتی توجه می کند؛ آغاز کرد.
وی اولین نکته ای که داور به آن توجه می کند را عنوان مقاله دانست و تاکید کرد عنوانی داشته باشید که به سادگی قابل فهم باشد. بعلاوه، داور در بخش چکیده به اولین نکته ای که توجه می کند این است که عنوان با چکیده هم خوانی دارد یا خیر. از نظر گرامری فعل ها باید در یک راستا باشند. فعل ها به زمان گذشته نوشته شود چون در زمان نوشتن چکیده پروژه به اتمام رسیده است.
مدرس این کارگاه مشخص بودن مداخله در بخش متد را ضروری خواند و بدین منظور یادآور شد یک سری چک لیست هایی وجود دارد که مطابق با آن متد نوشته می شود. علاوه برآن تست ها باید مشخص باشد؛ یعنی با چه تستی چه چیزی را می خواهید بسنجید.
دکتر شریعت در مورد بخش نتایج یک چکیده گفت: نتایج را با چه دقتی بیان می کنید؟ اگر P.Value و ضریب همبستگی دارد, آن را حتما گزارش دهید.
ایشان با اشاره به این موضوع که حدود ۷۰ درصد مقالات به اشتباه نتایج را در بخش نتیجه گیری چکیده می آورند؛ خاطر نشان کرد نتیجه گیری تکرار نتایج نباشد. از نظر کاربردی نتایج را به یک خروجی قابل استفاده تبدیل کنید.
وی در مورد بخش مقدمه یک مقاله افزود: اولین مساله این است که بتوانید کاملا عنوان را باز کنید. مثلا در مورد عنوان رابطه پیاده روی بر روی کمر درد در افراد مسن؛ ابتدا مشکل و اهمیت آن را بیان کنید. بزرگ بودن مساله را با استناد به آمارهای موجود در مقالات ذکر کنید. درمان چگونه است و مزایا و معایب درمان را بیان کنید. هزینه ها هم مدنظر قرار گیرد.
دکتر شریعت در مورد بخش متد مقاله Sample Size را برای داور مهم خواند و گفت: Sample Size باید از طریق صحیح محاسبه شده باشد و داور را قانع کند که چرا تعداد نمونه این عدد است. بایاس را هم در نظر بگیرید و اینکه چگونه آن را کنترل کردید.
موضوع بعدی در نگارش مقاله بخش اخلاق است که باید کد اخلاق گرفته شود. بخصوص در Intervention داشتن کد اخلاق خیلی مهم است. برای مثال شرکت کننده ها باید پروتکل را بدانند. در اینجا تست ها بطور کامل توضیح داده می شود.
مدرس کارگاه مقاله نویسی بر اهمیت reliability (تکرار در زمان های مختلف جواب یکسان دارد) و validity (پارامترهایی که مدنظر شماست را اندازه گیری کند) مقالات اشاره کرد.
وی افزود: در متد monitoring و supervision را بصورت کامل توضیح دهید تا داور قانع شود. در بخش نتایج مشخص کنید چند نفر شرکت کننده داشتید و چند نفر باقی مانده اند. هرچه ابهام باشد و داور را به سختی بیندازید، نظرش منفی می شود.
دکتر شریعت در مورد سادگی و قابل فهم بودن مقاله تاکید کرد و افزود: در جداول اعداد را مشخص کنید. همان جداول را با گراف تکرار نکنید. گراف ها و جداول تکرار متن نباشد.
در مورد گروه Intervention و Control تفاوت درون گروهی و بین گروهی را بیان کنید.
وی discussion مقاله را سخت ترین بخش مقاله دانست و گفت در اینجا بحث را با رد یا پذیرش پیش فرض شروع کنید. همچنین تئوری آن موضوع را بنویسید. مقالات مشابه کار خودتان را بیاورید و نیز نقطه ضعف آن تحقیق را هم بیاورید. بعد مقالات متضاد را ذکر کرده و چگونه شما نکته منفی آن مقاله را برطرف کرده اید را ذکر کنید. محدودیت شما چه چیزی بوده است.
ایشان در مورد بخش نتیجه گیری مقاله افزود: بسط کامل تر نسبت به چکیده لازم است. مشخص می کنیم براساس نتایج چگونه از ان استفاده می کنیم. پیشنهاد برای آینده چیست؟
بعلاوه جهت داوری مقالات بخش رفرنس هم مهم است. مرتب بودن رفرنس زیاد توجه داور را جلب می کند.
گفتنی است؛ در پایان این کارگاه دکتر شریعت به سوالات شرکت کنندگان پاسخ گفت.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبهها با تدریس دکتر پور نسائی از ساعت ۲۰:۳۰ الی ۲۲ ؛ کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کار گاه مقاله نویسی و چاپ مقالات روزهای جمعه از ساعت ۲۱ الی ۲۲ برگزار می شود.
علاقهمندان میتوانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و بهعنوان میهمان واردشوید. skyroom.online/ch/tums3/isargaran