دفتر امور ایثارگران “کارگاه بهبود کیفیت زندگی” را با حضور بیش از ۶۰ نفر از شرکت کنندگان محترم به صورت مجازی در محیط اسکای روم ، ساعت ۲۰:۳۰ الی ۲۲، در تاریخ هفتم شهریور برگزار کرد
در این کارگاه، دکتر پورنسایی، به بحث ارتباط موثر پرداخت و این واژه را تحت تاثیر قرار دادن دیگران معنا نمود. وی افزود: بدان منظور بطور مثال برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران از این جملات استفاده می کنیم: من برتر از شما نیستم و می خواهم از شما یاد بگیرم؛ یا در جمعی که همه همسطح هستند، جمله تاثیرگذار”همانطوری که شما بهتر از من می دانید” را بکار می بریم؛ یا برای حفظ ارتباط موثر در ارتباط با افراد مسن می گوییم: اگر من در این مورد خاص علم بیشتری دارم، در عوض شما تجربه بیشتری دارید.
مدرس این کارگاه با تاکید بر اینکه سخنران باید ویژگی های مشترک افراد شنونده را در نظر بگیرد؛ افزود: تحت تاثیر قرار دادن با لحن ارتباط مستقیم دارد.
دکتر پورنسایی با اشاره به توضیحاتی در مورد فکر باز، خاطرنشان کرد؛ ذهن نباید محدود باشد تا بتواند افکار جدید و ایده نو را قبول کند؛ چرا که در ارتباط موثر باید ایده نو را پذیرفت و نباید رادیکالی و تک بعدی به مسایل نگاه کرد. به همین دلیل در شهرهای کوچک مشاهده می شود که معمولا ایده نو را نمی پذیرند.
ایشان با بیان این نکته که فکر باز می گوید گوش کن و اگر منطقی صحبت می کند، بپذیر؛ گوش دادن به فردی که با ادب و احترام صحبت می کند را از مهارت های ارتباط موثر دانست.
مدرس کارگاه بهبود کیفیت زندگی با ذکر مثالی به بیان تفاوت بین واژه های مباحثه و هم دلی پرداخت و گفت: مباحثه سبب افزایش دانش می شود و پایه علمی دارد؛ اما یکی از مهم ترین موارد ارتباط موثر هم دلی است. هم دلی یعنی حرفت را گوش می کنم و متوجه می شوم. بطور مثال متوجه هستم که شرایط سختی را تجربه کردی.
دکتر پورنسایی با اشاره به این نکته که در ارتباط موثر باید خودخواهی کنار گذاشته شود و همدلی جایگزین گردد؛ با ذکر مثال هایی از ارتباطات خانوادگی، بجای استفاده از عبارات خودخواهی همچون من گرسنه ام چرا غذا درست نکردی، جملات همدلی را چنین بیان کرد: انگار حوصله نداری چیزی شده؟ اگه حوصله آشپزی نداری از بیرون غذا می گیرم یا خودم درست می کنم.
این روانشناس در مورد برقراری ارتباط ادامه داد که همیشه در مورد مبحثی صحبت کنید که در مورد آن اطلاع دارید و بتوانید به سوالات آن حوزه پاسخگو باشید و گرنه ارتباط قطع خواهد شد.
وی در مورد نوجوانان به خانواده ها متذکر شد که دهه به دهه براساس تغییرات محیط، شرایط برای نوجوانان متفاوت خواهد بود و باید پدر و مادر برای داشتن روابط موثر با فرزند خویش به این موارد توجه نمایند. داشتن مهارت های فن بیان و لحن برای ارتباط موثر لازم است. لحن با هوش هیجانی همبستگی زیادی دارد.
ایشان در مورد پافشاری روی یک فکر و از بین رفتن ارتباط موثر، در مورد نوجوانان گفت: در نوجوانان هورمون آنها را کنترل می کند؛ بنابراین ما که شرایط آنها را می دانیم باید ارتباط را نگه داریم.
دکتر پورنسایی در مورد ارتباط با نوجوانان آنها را به سه دسته تقسیم کرد:
۱-نوجوان گاهی توضیحات مارا می پذیرد؛ بخصوص وقتی که گروه همسالانش مثل خودش هستند.
۲- نوجوان گاهی توضیحات مارا با اکراه می پذیرد و با کنترل کردن می توانیم شرایط را بهتر کنیم.
۳- نوجوان گاهی هرچقدر تلاش می کنیم توضیحات ما را نمی پذیرد. والدین باید بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنند. گاهی شرایط محیطی آنقدر قوی هست که همسالان تاثیر بیشتری روی نوجوان دارند. در این موارد باید دید که چکار کنیم شرایط بد را بدتر نکنیم؛ حتی اگر با تفکر پدر و مادر مغایر باشد.
در پایان این کارگاه دکتر مقیمی، مدیر امور ایثارگران، ضمن تشکر از اعضای شرکت کننده و مدرس مربوطه، ابراز امیدواری کرد که افراد شرکت کننده از این کارگاه بهره لازم را برده باشند.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبهها با تدریس دکتر پور نسائی ُ کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کار گاه مقاله نویسی و چاپ مقالات روزهای جمعه از ساعت ۲۱ الی ۲۲ برگزار می گردد
علاقهمندان میتوانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و بهعنوان میهمان واردشوید. skyroom.online/ch/tums3/isargaran