به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثارگران دومین جلسه کارگاه افزایش کیفیت زندگی روز یکشنبه ۱۳ مردادماه بهصورت مجازی برگزار شد. در ابتدا مدیر امور ایثارگران ضمن خیرمقدم به شرکتکنندگان گفت: هدف از برگزاری این کارگاهها، مقابله سازگارانه با استرسها، بهخصوص در شرایط فعلی است؛ و ی گفت در شیوههای زندگی بسیاری از ما باید تغییرات اساسی در مواجهه با مشکلات ایجاد شود.
در ادامه دکتر غزل پور نسائی گفت: بیماری سرطان، هپاتیت، مصرف الکل کمبود برخی از ویتامینها ازجمله ویتامین ۱۲ B و ویتامین D و در بعضی مواقع تیروئید ازجمله عواملی هستند که منجر به افسردگی در فرد افسرده به وجود میآورد.
وی در ادامه گفت: در فرهنگ ما مردی که فریاد میزند نسبت به زن راحتتر موردپذیرش است بنا براین میتوان گفت مرد برونریزی هیجانی بیشتری خصوصاً در زمان خشم نسبت به زن دارد ولی نکتهی مهمتر این است که اینگونه رفتارها میتواند به فرزندان آسیبزده و این مشکلات، درون خانوادگی ترکش نهایی آن ایجاد افسردگی برای کودکان در پی خواهد داشت.
دکتر پور نسائی در مورد تأثیر روانشناسی شخصیتی گفت: شخصیت از الگوهای ویژه فکری، احساسی و رفتاری هر فرد را از افراد دیگر متمایز میسازد میتواند به این گونه شکل بگیرد. پس شخصیت، سرچشمه درونی دارد و این رفتار میتواند در طول حیات، تقریباً پایدار باقی بماند؛ و شکلگیری آن از سن ۶ سالگی تا سن ۱۸ سالگی میباشد.
این روانشناس در ادامه به نقش باورهای غیرمنطقی بر سلامت روان هم اشاره کرد و گفت این مسئله خیلی خیلی میتواند منجر به افسردگی شود.
وی در خصوص درمان افسردگی گفت: ا فسردگی مسئلهای نیست که بهتنهایی قابلحل باشد و درمان آن نیاز به مراجعه به مشاوره افسردگی دارد. ایشان اظهار داشت در افسردگیهای عمیق فرد افسرده باید توسط روانپزشک درمان شود. ولی در افسردگیهای خفیف فرایند مشاوره آن بین ۵ تا ۳۰ جلسه با مهارتهایی که توسط روانشناس به وی آموزش میدهد میتواند تا حدودی برای فرد افسرده مؤثر باشد.
دکتر پور نسائی با اشاره به این موضوع که درروان درمانی ما یک تکنیک، به نام تکنیک صندلی خالی داریم این تکنیک در مکتب روانشناسی موردقبول جامعه رواندرمانگران قرارگرفته است. که با این تکنیک میشود از هر احساس منفی که به فرد افسرده دست میدهد نجات پیدا کرد. البته با رعایت اصولی همچون تغییر در سبک زندگی خواب صحیح، ورزش، رژیم غذایی سالم، کاهش حضور در فضای مجازی، کاهش دخانیات، قطع ارتباط با افراد منفی گرا و همچنین ارتباط با افرادی که حس خوب در فرد افسرده به وجود میآورند میتواند در این بیماران کمک شایانی نماید.
وی در ادامه به افسردگی در کودکان هم اشاره کرد و گفت: افسردگی در کودکان با نشانههای افسردگی که در بزرگسالان میشناسیم تفاوتهایی دارد. معمولادر فرد افسرده تغییراتی در خلق وی به وجودمی اید که مهمترین نشانهی اصلی این اختلال میتوان خلق غمگین و پرخاشگری که به نام خشم تکانشی یا همان خشم یکباره و بدون فکر، دردهای بدنی، سردرد، گریهی پیش از حد، خستگی و احساس بیارزشی و دیابت و چاقی، ازجمله مواردی است که میتواند منجر به افسردگی در کودکان شود.
توضیح اینکه: سومین جلسه کارگاه با موضوع افسردگی روز یکشنبه ۱۹ مردادماه از ساعت ۱۹ تا ۲۰ برگزار میگردد و علاقهمندان میتوانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و بهعنوان میهمان وارد شوید.
skyroom.online/ch/virtualtums/issargaran