به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثار گران در کارگاه مجازی افزایش کیفیت زندگی که یکشنبه شب ۵ دی ۱۴۰۰ با موضوع مهارت کنترل خشم توسط خانم دکتر پور نسائی برگزار شد. ضمن یادآوری سه قانون مهم برای کنترل خشم ۱)حفظ احترام من ۲) حفظ احترام تو ۳) حل مشکل و یا بیان مشکل به ادامه مبحث کنترل خشم پرداخت.
دکتر پورنسائی گفت: علیرغم تمام تلاش های ما برای تامین خواسته ها و نیاز های روزمره، گاهی عوامل بیرونی و درونی باعث شکست و ناکامی در زندگی می شود و همین مسئله علت اصلی بروز خشم و عصبانیت در ما می شود. اگر از کودکی تجارب ناکامی و شکست را نداشته باشیم و مهارت کنترل خشم را نیاموخته باشیم در بزرگسالی با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
عوامل بیرونی مثل سر و صدا، نور، سرما و یا گرمای شدید و عوامل درونی مثل خستگی، گرسنگی، تفسیرذهنی ما از موقعیت و شرایط بوجود آمده باعث خشم و عصبانیت می شود.
وی پیامدهای مهم کنترل خشم را اینچنین توضیح داد:
۱) رسیدن به هدف مورد نظر در زندگی روزمره
۲) عدم درگیری با قانون (در صورت نداشتن مهارت کنترل خشم ممکن است درگیری های فیزیکی و … اتفاق افتد و قانون مداخله کند)
۳) با مهارت کنترل خشم شجاعت و قاطعیت را یاد می گیریم.
ایشان تاکید کرد نکات زیر در کنترل خشم مهم است:
o با شناخت علایم بروز خشم از مرحله خفیف تا شدید آن در خودمان می توانیم آستانه کنترل خشم را در خود پیدا کنیم و به مرور در کسب مهارت کنترل خشم توانمندتر شویم. زیرا اگر خشم از آستانه ای بگذرد دیگر قادر به کنترل آن نخواهیم شد.
o خشم ما باعث بروز خشم در طرف مقابل ما می شود پس بهتر است محیط را ترک کنیم. (نباید در مکان بعدی با افراد دیگر و نا آشنا مواجه شویم و عصبانیت خود را در آنجا بروز دهیم)
o در صورت عدم امکان ترک موقعیت باید شرایط سخت را بپذیریم.
o اگر شرایط را نپذیریم و کنترل نکنیم باید تبعات آن را بپذیریم.
وی سپس عوارض عدم کنترل خشم چنین بیان کرد:
– دچار استدلال ضعیف می شویم.
– با قانون درگیر خواهیم شد.
– ارزیابی صحیح موقعیت مختل خواهد شد.
– اطرافیان از ما رنجیده خواهند شد.
– بروز عوارض جسمی و روانی در فرد مثل مشکلات قلبی-عروقی، استرس های طولانی مدت و کاهش عملکرد ارگانهای داخلی
سخنران در جمع بندی مبحث گفت خشم اگر باعث ایجاد دشمنی در من و یا اطرافیان شود مخرب می شود. با شناسایی علایم بروز خشم در خود و مراحل شدت گرفتن آن می توانسم در کنترل خشم موفق عمل کنیم. این علایم که ممکن است در افراد مختلف متفاوت بروز کند شامل تغییر ضربان قلب، تغییر رنگ چهره، انقباض عضلات گردن، کتف، چنگ شدن قفسه سینه، افزایش تنفس، انقباض عضلات گردن، کتف ، لرزش و یا تغییر تن صدا و … می باشد.
یاد آوری می گردد کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبهها با تدریس دکتر پور نسائی، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کارگاه اخلاق در پژوهش روزهای جمعه از ساعت ۲۰ الی ۲۱ برگزار می شود.
علاقهمندان میتوانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را میتوانند پیگیری نمایند. برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و به عنوان میهمان واردشوید. skyroom.online/ch/tums3/isargaran