دکتر قناعتی: فرهنگ شهدا و راه و مشی آنها فرهنگ وحدت، محبت و دوستی، فرهنگ صبر و استقامت در مسیر صحیح است.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این دیدار که
یکشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۱ در سالن حکیم سازمان مرکزی دانشگاه به همت دفتر امور ایثارگران برگزار شد، با قرائت آیه ۱۶۹ سوره بقره که در آن تصریح شده است، هرگز کسانى را که در راه خدا کشته شدهاند مرده مپندار بلکه زندهاند که نزد پروردگارشان روزى داده مىشوند (۱۶۹، بقره)، گفت : ترجمه این آیه شریفه با دستگاه مختصات مادی، با فهم محدود، با ذهن و عقل محدود و با عمر محدود ما در مواجهه با اطلاعات بیکرانی که قطعاً در این دنیا وجود دارد، قطرهای در مقابل دریای بیکران حقیقت عالم است.
دکتر قناعتی با اشاره به کشته شدن جنگجویان جنگهای مختلف در جهان و مقایسه آن با شرایط جنگ تحمیلی و شهدای کشورمان گفت: دنیا تصمیم گرفته بود تا نهال نوپایی که در کشور ما پا گرفته و استقلال، آزادی و اهدافی را که میخواستیم پیاده کنیم، را از ریشه نابود کند. ما تقریباً هیچکس را نداشتیم و بهواقع هشتسال مردم ما و رزمندگان ما خوش درخشیدند.
رئیس دانشگاه افزود: من همیشه فکر میکردم آیا این درخشش ادامه خواهد داشت؟ نکند برای کشورمان مشکلی پیش بیاید، کسی نباشد آن را جمع کند، تا اینکه کرونا شروع شد. در دوره کرونا کادر سلامت بینظیر بودند. جوانان دهه هفتاد، حتی دهه هشتادی که درس میخواندند، دانشجویان پرستاری و دانشجویان سال پایین پزشکی، خیلی خوب درخشیدند و خدمات ارزشمندی را ارائه دادند و بر آن وحشتی که در ابتدای کار وجود داشت و فشار زیادی که روی درمان بود، غلبه کردند. حتی بعضی از خانمها تا مدت زیادی خانه نمیرفتند و بچههایشان را نمیدیدند و یا اگر می دیدند با فاصله و یا از پشت شیشه میدیدند تا خدای ناکرده آلودهشان نکنند. بحران کرونا جدید بود، هنوز آگاهی از آن کافی نبود و خیلی از مطالب بعداً با تجربه بهدست آمد. بهطور مثال مدت زیادی سازمان جهانی بهداشت میگفت: “ویروس کرونا سنگین است و در هوا پخش نمی شود پس نیازی نیست ماسک بزنیم”، پس از مدتی متوجه شدند که اشتباه شده، صدها هزار نفر مبتلا شدند، هزاران نفر فوت کردند تا این تجربه بهدست آمد.
رئیس دانشگاه مقاومت و همبستگی مردم را از شاخصهای بی نظیر و موفق مردم در دوران کرونا دانست و افزود: در سخنرانی خود در مجمع سازمان جهانی بهداشت در آلمان هم به این شاخصها برای موفقیت بر علیه کرونا در ایران تأکید کردم.
وی درخشش کادر فنی و دانشمندان کشورمان پس از شیوع کرونا را هم از نکات مهمی دانست و افزود: همین چند روز قبل واکسن رناک ما هم در ایران ریلیز شد. کشور ایران جزو ده کشور اول واکسنساز دنیا در زمینه کروناست. این تجربه برای ما بسیار مهم است، بهخصوص اینکه اگر بحرانهای بیولوژیکی بعدی اتفاق بیافتد تجربیات ارزشمندی در این زمینه بهدست آوردهایم.
دکتر قناعتی با تأکید بر اینکه باید فرهنگ شهدا و راه و مشی آنها فرهنگ وحدت، محبت و دوستی، فرهنگ صبر و استقامت در مسیر صحیح است ادامه داد: امیدواریم این فرهنگ را بهعنوان یک فرهنگ صحیح و درست در جامعهمان توسعه دهیم. خیلی خوشحالم در خدمت شما هستم و از جناب دکتر مقیمی و سایر دوستان تشکر میکنم، انشاءالله قدردان زحمات این عزیزان باشیم.
رئیس دانشگاه از خانواده شهدای حاضر در جلسه خواست تا مشکلاتشان را با دفتر ایثارگران مطرح کنند و دانشگاه در حد بضاعت و توان خود تمام تلاش خود را در حل آنها خواهد کرد. همچنین دکتر قناعتی با اهدای لوح و هدایا از خانواده شهدا تقدیر و تشکر کرد.
در این جلسه دکتر کشاورز مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران نیز ضمن عرض خیر مقدم به خانواده شهدای حاضر بیانات خود را با اشاره به نامه ۶۹ نهج البلاغه از بیانات حضرت علی (ع) به حارث همدانی اینچنین آغاز کرد:
… وَ اعْلَمْ أَنَّ أَفْضَلَ الْمُؤْمِنِینَ أَفْضَلُهُمْ تَقْدِمَهً مِنْ نَفْسِهِ وَ أَهْلِهِ وَ مَالِهِ فَإِنَّک مَا تُقَدِّمْ مِنْ خَیْرٍ یَبْقَ لَک ذُخْرُهُ …
… بدان که بهترین مردمان مومن، کسی است که برای حفظ دین خود و خانواده و مالش را بذل و انفاق کند که به راستی، تو آنچه از خوبیها را در راه خدا تقدیم کنی (یا جلوتر بفرستی) ذخیره ای است که برایت باقی می ماند، … خوش به حال شهدای عزیز که با تقدیم جان، بهترین سرمایهشان را دادند و به بهترین و افضلترین جایگاه رسیدند. انشالله خداوند توفیق دهد راه آنها را ادامه دهیم و سرنوشت ما همانند آنان و مرگمان شهادت باشد.
دکتر کشاورز ادامه داد: غبطه میخورم به عزیزانی که از خانواده شهدا هستند و به قول امام خمینی ره “خانواده شهدا چشم و چراغ این ملت هستند”، انشالله بتوانیم در خدمت شما عزیزان باشیم.
دکتر مقیمی مدیر دفتر امور ایثارگران هم پس از عرض خیر مقدم و تشکر از حضور خانواده شهدا گفت: قطعا وظیفه ما بود خدمت شما بزرگواران برسیم ولی به دلیل اینکه در دانشگاه بیش از ۱۳ شهید سلامت داریم و افتخار خدمتگذاری چهار نفر از همسران شهدای دفاع مقدس نیز به عهده دانشگاه است، این امر میسر نشد. لذا تصمیم گرفته شد جلسه صمیمی با حضور رئیس دانشگاه ترتیب دهیم و از شما عزیزان دعوت میشود اگر نظری، پیشنهاد و یا مشکلی دارید مطرح کنید، انشالله بتوانیم با حمایت ریاست دانشگاه و یاری مسئولین دانشگاه در برطرف کردن آن مؤثر باشیم.
سپس چند نفر از حاضرین در جلسه خاطراتی از شهدای گرانقدر خود بیان نمودند و تنی چند از حاضرین مسائل و مشکلات خود را به صورت شفاهی و مکتوب مطرح کردند.
گالری عکس مرتبط: pr.tums.ac.ir/Zaoio