شهید علیرضا ایراندوست
نام پدر: حاج اصغر محل تولد: جوشقان میمه |
قسمتی از زندگینامه
شهید علیرضا ایراندوست در تاریخ چهاردهم آبان ماه سال ۱۳۳۹ در شهر میمه متولد شد. پدرش کارمند مخابرات بود. وی به دلیل اعتقادات صاف و استواری که به اسلام و احکام آن داشت از احترام خاصی برخوردار بود.
علیرضا تحصیلات ابتدایی را در دبستان جمشید با نمره عالی و بهعنوان دانشآموز ممتاز به پایان برد. سالیان متوالی در شهر میمه مستأجر بودند، خانه کوچک بود و مستأجری هم سخت و کمی وضع مالی نامطلوب. علیرضا دائماً در پی درس و کتاب بود. برادر شهیدش حمیدرضا هم همینطور بود.
کتاب درسشان را برمیداشتند میرفتند گوشه اتاق، زیر نور اندک چراغ درس میخواندند؛ خیلی ساکت. شاگردهای زرنگ مدرسهشان بودند. هر وقت هم که درس و بحثشان تمام میشد کتابهای غیردرسی تهیه میکردند و میخواندند.
علیرضا ایران دست دانشجوی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. وی در تاریخ ۴/۲/۱۳۶۰ در مریوان توسط ضد انقلابیون گروه رزگاری به شهادت رسید علیرضا در تاریخ چهاردهم آبان ماه ۱۳۳۹ در شهر میمه متولد مرحوم حاج اصغر ایراندوست چهره ماندگار و پدر ایشان کارمند مخابرات بود و به دلیل اعتقادات صاف و استواری که به اسلام و احکام داشت از احترام خاصی برخوردار با اعتقادات قوی که سرلوحه کار داشت پس از دریافت حقوق در همان ابتدا به فکر خمس و طهارت مال بود که مبادا از اموالی استفاده نماید که خمس آن داده نشده و این بود که شهید علیرضا در مکتب پدر درس ایثار و صلابت را فرامیگرفت.
علیرضا تحصیلات ابتدایی را در دبستان جمشید و دوران راهنمایی را در شهر میمه با نمره عالی سپری و درحالیکه در خانه کوچک و مستأجری با وضع مالی متوسط گذران زندگی مینمودند شهید علیرضا دائماً به دنبال درس و کتاب بود و برادر شهیدش حمیدرضا نیز از ایشان الگوبرداری مینمود. در دوران تحصیل رتبه دانشآموز برتر را به خود اختصاص میداد و در اوقات فراغت ضمن مطالعه کتب غیردرسی به فوتبال علاقه خاصی داشت و با همکلاسیها و دوستان محله به مسابقه فوتبال میپرداخت و به دلیل فن بالا در بین دوستان ورزشی از احترام خاصی برخوردار بود. با توجه به وضعیت ویژه درسی دوران متوسطه را در دبیرستان حکیم سنایی اصفهان سپری و موفق شد در کنکور رتبه دورقمی کشور را کسب نماید و بهعنوان دانشجوی دکترا مشغول به ادامه تحصیل شود. پس از یک سال با توجه به نیاز و ضرورتی که حس میکرد وارد سپاه شد و پس از گذراندن دورههای نظامی به منطقه غرب (مریوان) اعزام و در بیمارستان شهر سنندج در مقابل مجروحان دفاع مقدس انجاموظیفه مینمود و درنهایت در منطقه مریوان در جنگ با ضد انقلابیون گروه رزکاری به درجه عظمای شهادت نائل آمدند. در دستنوشتههای ایشان در کتاب از کویر تا دریا، ارتباط با کمونیست در دوران دانشگاهی موردتوجه است که با گفتار، رفتار، مباحث منطقی، کار فرهنگی و همچنین منش پهلوانی موجب شد که دوست کمونیستش اسلام را بپذیرد و بهاتفاق مسیر شهادت را انتخاب نمایند.
در فعالیتهای ورزشی علیرضا، توجه به ورزش پهلوانی و زورخانهای و همچنین حضور در تیم فوتبال شاهین میمه که بهعنوان بازیکن تکنیکی در خط حمله فعالیت مینمود به چشم میخورد و در خاطرات دوستان نزدیک ایشان اخلاق ورزشی و منش پهلوانی و همچنین توجه به جسم در رأس برنامههای ورزشی موردتوجه بوده.
به نقل از یکی دوستان شهید: در دوران تحصیل با دکتر محمدحسین ایراندوست (برادر شهیدان علیرضا و حمیدرضا) همکلاس و دوست بودم، دران سالها جزء شاگردان ممتاز مدرسه بودم و به این خاطر با دکتر ایراندوست باهم درس میخواندیم و اغلب در منزلشان بودم. در این مراودات با شهید علیرضا و حمیدرضا ایراندوست آشنا شدم. شهید علیرضا دارای هیکلی ورزیده و ورزشکاری بود برای بار اول میلهای باستانی را در دستان ایشان دیدم. زیاد با ما گرم نمیگرفت، یا در حال مطالعه بود و یا در حال ورزش احترامی که به والدینش میگذاشت قابلتعریف کردن نیست. هیچگاه ندیدم بین این سه برادر اختلافی به وجود آید.