در دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان آمده است: «در سایه استغفار انسان به موهبتهای الهی دست پیدا میکند؛ «خدایا مرا از مستغفرین قرار بدهد» یعنی اینکه واقعاً استغفارکنم و اگر مال حرامی دارم، آن را حلال کنم، به گناهی که قبلاً کردم فکر نکنم و از آن لذت نبرم؛ خدایا من را از بندگان شایسته خودت قرار بده، فرمانبردار تو باشم، اطاعت تو را کنم، خدا آدم فرمانبردار را دوست دارد.»
آیتالله مجتهدی در شرح «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ» میگوید: در این دعا میگوییم خدایا من را در این ماه رمضان جزو مستغفرین قرار بده، برای استغفار، باید شرایط استغفار را داشت. کسی که مال حرام خورده که با استغفار کارش درست نمیشود، باید برود و صاحبان مال را راضی کند.
وی در ادامه میگوید: با مال حرام و رشوه و ربا رشد کردهای، حال که توبه میکنی باید بروی سود ربا را به صاحبان آن بازگردانی، غذای کم و حلالبخوری تا گوشتهای تنت که با مال حرام پرورشیافتهاند، آب شوند.
این استاد اخلاق میافزاید: کسی که شب تا صبح پایکار حرام نشسته، باید شبها احیاء نگهداری و عبادت کند، ازجمله در شب ۱۵ شعبان که احتمالاً شب قدر است که تمام مقدورات ما در آن نوشته میشود.
آیتالله مجتهدی تهرانی ادامه میدهد: پس «خدایا مرا از مستغفرین قرار بدهد» یعنی اینکه واقعاً استغفارکنم و اگر مال حرامی دارم، آن را حلال کنم، به گناهی که قبلاً کردم فکر نکنم و از آن لذت نبرم، حالا زبانی هم استغفارکنیم، خوب است، بعد از نماز مغرب هم ۷۰ بار استغفار وارد است.
این عالم ربانی در ادامه در شرح فراز آخر دعای روز پنجم ماه رمضان «بِرَأْفَتِکَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ» میگوید: خدا به مهربانی خودت، دعاهای ما را مستحاب کن، این خدایی که رحمت از همه رحمتها بیشتر است.