دکتر غزل پور نسایی، روانشناس بالینی گفت: اختلال اضطراب فراگیر زمانی گفته میشود که فرد نگرانی و اضطراب شدید و غیرقابلکنترلی دربارهی تعدادی از وقایع و موقعیتهای خود راتجربه کرده باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، ششمین جلسه کارگاه افزایش کیفیت زندگی روز یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۹ بهصورت مجازی برگزار شد.
در این جلسه دکتر پور نسایی به ادامه مبحث اختلال اضطراب در نوجوان پرداخت و گفت: اضطراب یک احساس ناخوشایند و مبهم و آزاردهنده نسبت به منبعی که ما نمیدانیم در نوجوان رخ میدهد بوجود می آید و این منبع میتواند بیرونی و دورنی باشد. آمارها نشان می دهد بیش از ۱ میلیون نفر از ایرانی ها به این اختلال مبتلا هستند.
این بیماری اغلب در کودکی یا نوجوانی آغاز می شود، اما میتواند در بزرگسالی هم شروع شود و در زنان بیشتر از مردان شیوع دارد.
او در ادامه به تفاوت اضطراب به هنجار و فراگیر پرداخت و گفت: علائم اضطراب فراگیر خیلی سنگین است که این علائم میتواند درد در ناحیه رودهها، تهوع و استفراغ و سرگیجه در فرد افسرده به وجود آورد علت دقیق اختلال اضطراب فراگیر کاملاً شناخته شده نیست،
اما به نظر می رسد عواملی از جمله ژنتیک، فعل و انفعالات شیمیایی مغز و فشارهای محیطی در شکل گیری آن نقش داشته باشند.
وی اضافه کرد در الگوهای فراگیر ممکن است یکی از والدین دچار واکنشهای ا افراطی باشند پس پرهیز والدین از واکنشهای افراطی توأم با ترس و اضطراب مقابل فرزندان میتواند یکی از عوامل کاهش واکنشهای افراطی در نوجوان باشد .
دکتر پور نسائی گفت: برای درمان اضطرابهای فراگیر شدید باید فرد از طریق دارو درمان شود.
این روانشناس در مورد نقش تغییر باروهای غیرمنطقی اظهار داشت: توقع تائید از دیگران، انتظارات پیش از حد از خود، سرزنش خود و دیگران، واکنش به درماندگی، بیمسئولیتی هیجانی، درماندگی آموختهشده و کمالگرایی از تفکرات غیرمنطقی است که فرد افسرده باید خود را اصلاح نماید.و توقع بالایی از خود در مقابل دیگران نداشته باشد .
توضیح اینکه: هفتمین جلسه کارگاه افزایش زندگی روز یکشنبه ۲۳ شهریورماه از ساعت ۱۸ تا ۱۹ برگزار میشود و علاقهمندانمی توانند در فضای اسکای روم این مباحث را پیگیری کنند برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک شود. skyroom. online/ch/virtualtums/issargaran