به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثارگران اولین جلسه این کارگاه روز یکشنبه ۵ مردادماه بهصورت مجازی برگزار شد. در ابتدا مدیر امور ایثارگران ضمن خیرمقدم به شرکتکنندگان گفت: هدف از برگزاری این کارگاهها را مقابله سازگارانه با استرسها، بهخصوص در شرایط فعلی میباشد؛ و ی گفت در شیوههای زندگی بسیاری از ما باید تغییرات اساسی در مواجهه با مشکلات ایجاد شود.
سپس دکتر غزل پور نسائی به سرفصلهای مباحث افزایش کیفیت زندگی درزمینهٔ های -مهارتهای بعد از ازدواج -مهارتهای زوج یابی -راهکارهای مقابله با افسردگی و اضطراب -انواع اختلالت شخصیت -کنترل اضطراب بهویژه در کودکان و نوجوانان و مهارتهای زندگی اشاره کرد.
در ادامهی این کارگاه بحث بر اساس نظر شرکتکنندگان روی افسردگی و اضطراب متمرکز شد. سپس دکتر پور نسائی در پاسخ به سؤال نقش بدبینی در اضطراب و افسردگی گفت: یکی از علتهای بدبینی، کمبود اعتمادبهنفس و حسادت که میتواند در فرد، سطح بالایی از اضطراب را فراگیرد و به همین علت فرد افسرده گمانهای بد نسبت به دیگران پیدا میکند. ولی در یک فرد نرمال موضوعات میتواند تا حدودی در شک وتردید قرار بگیرد به این صورت که شما و تفکر انتقادی شما بهقدری فعال میشود که بدانید آخر آنچه اتفاقی میافتد چیست؟ ولی تا زمانی که به یک شناخت کلی در مورد آن فرد نرسیم قضاوت نمیکنیم. به همین خاطر افراد بدبین اعمال دیگران را مدام تفسیر کرده و گاهی درصدد تحقیر و تهدید دیگران برمیآیند.
این روانشناس در مورد افسردگی و آغاز آن گفت: افسردگی بیماری روانپزشکی جدی و شایعی است که احساسات، تفکر و نحوه رفتار و کارایی فرد را به طریقی منفی تحت تأثیر قرار میدهد.
دکتر پور نسائی افزود: میزان و سن شیوع افسردگی در هر سنی میتواند گریبان گیر فرد شود ولی بهطور میانگین، برای اولین بار در اواخر دوران نوجوانی و اوایل دههی بیست زندگی خود را نشان میدهد.
وی گفت: شدت افسردگی برای همه یکسان نیست شاید یکی بپذیرد و یکی هم میتواند نپذیرد و همین امر باعث شود که فرد کارکردهای شناختی، تصمیمگیری، استدلال و پردازش اطلاعات همه اینها را از دست بدهد که در وهله اول توصیه به دارو برای این افراد میشود.
دکتر پور نسائی در مورد اثر خشم کودکان در افسردگی گفت: خشم کودکان نمیتوان گفت به خاطر افسردگی است بلکه ممکن است یکی از عواملش افسردگی باشد. ولی اگر بچه ایی خشمگین شود علتش را در اتفاقاتی که از قبل رخداده باید جستجو کرد و نباید به آن شک کنید که بچه بیجهت به این بیماری دچار شده باشد.
این روانشناس در ادامه: پیشنهاد انجام تست افسردگی بک به افراد شرکتکنندگان داد و اظهار داشت انجام این تست میتواند به وجود افسردگی در فرد کمک کند.
وی در خصوص افسردگی خفیف گفت: این نوع افسردگی نیاز به درمان ندارد. ولی افرادی که به این بیماری دچار میشوند باید تمامی ارتباطات خود را با افراد منفی قطع نماید و از غذاهای تشدیدکننده هم پرهیز نمایند.
این روانشناس در ادامه به تست بارورهای غیرمنطقی هم اشارهای داشت و گفت: این تست هم میتواند تا ۴۰ در صد به فرد افسرده کمک و تا حدودی از میزان افسردگی در فرد کاسته شود. ایشان در مورد این تفکر که همه من را دوست داشته باشند اظهار داشت این اتفاق غیرممکن است چراکه راضی نگهداشتن تمام افراد حتی با تلاش مضاعف امکانپذیر نیست و حتی آسیب جدی در فرد به وجود میآید و در آخر خود فرد دچار افسردگی میشود.
در پایان مدیر امور ایثارگران از تمامی شرکتکنندگان در کارگاه تشکر و قدرانی کرد.
توضیح اینکه: دومین جلسه کارگاه با موضوع افسردگی روز یکشنبه ۱۲ مردادماه از ساعت ۱۹ تا ۲۰ برگزار میگردد و علاقهمندان میتوانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و بهعنوان میهمان وارد شوید.
skyroom.online/ch/virtualtums/issargaran