به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثارگران، در ابتدا مدیر امور ایثارگران ضمن خیرمقدم به میهمانان و تبریک اعیاد ربیع، از حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر متوسل، میهمان و همچنین از مجموعههای معاونت فرهنگی، معاونت غذا و دارو، معاونت توسعه، دفتر امور زنان، کمیته فرهنگی و اطلاعرسانی دفتر امور ایثارگران و مرکز آموزش ضمن خدمت تشکر و قدرانی کرد.
در ادامه حجت الاسلام دکتر متوسل به موضوع حقوق زنان پرداخت و اظهار داشت: خانواده در اسلام یک مجموعه بههمپیوسته واحدی است که چند عضو دارد.
وی گفت: در غرب خانواده براساس یک قرارداد ،زیر یک سقف باهم برای مدتی زندگی میکنند ولی نسبت به هم هیچ تعهدی ندارند سبک زندگی در آنجا بر مبنای باهم دوست شدن و سپس هر وقت هم که نخواستن میتوانند از هم جدا شوند. به قول شهید مطهری ازدواج در غرب مثل تاکسی گرفتن است خواستن به زندگی ادامه میدهند نخواستن هم از هم جدا میشوند.
مسئول گروه معارف دانشکده پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هر مجموعهای که کنار هم باشند نیاز به مدیر دارد اگر مدیر در خانواده نباشد زندگی متزلزل میشود در اسلام از مرد بهعنوان مدیر خانه برای تأمین معیشت زندگی نامبرده شده ولی در نحوه اداره زنگی او ،نباید بر اساس تحکم حکمفرمایی کند.
حجت الاسلام متوسل در ادامه گفت: دوران زندگی فرزندان بر اساس سه دوره تقسیمشده دوره اول در هفت سال اول که در این دوره بچه امیر است باید او آزاد باشد و در هفت سال دوم اسیر است که در این دوران باید کاملاً تربیت شود و نسبت به او کاملاً امر نهی توسط خانواده صورت گرفته شود و در هفت سال سوم وزیر است در اینجا باید نظر بچه گرفته شود و او را همراهی نماییم و اجازه فکر کردن به او داده شود.
حجت الاسلام متوسل در ادامه کارگاه به بحث اقتصادی در خانواده هم اشاره ای کرد.
وی در خاتمه تأکید کرد: آنچه میتواند بنیان خانواده را مستحکم نماید محبت است که با هیچچیز قابلمقایسه نیست.
در ادامه دکتر بیات در مورد نگاه نو به روابط زوجین و اینکه در زندگی خواستهمان چیست به پنج اصل موردنیاز؛ اصل اول آن بقا وزنده ماندن، اصل دوم عشق تعلقخاطر، اصل سوم سرگرمی و تفریح، اصل چهارم آزادی و اصل پنجم از قدرت پرداخت
وی افزود: این اصول و نقش آن در بین زن مرد متفاوت است در زن بیشترین مصادیق آن یعنی نیاز به عشق وتعلقات است و در مردان قدرت بیشتر نقشآفرینی میکند.
دکتر بیات در ادامه تأکید کرد: ما نباید در زندگی خود هرگز از این هفت عادت مخرب مثل انتقاد، تنبیه، سرزنش، شکایت، تهدید، غرغرو باج دادن استفاده کنیم چون باعث مختل شدن بنیان خانواده میشود.
دکتر نوقانی در ادامه نگاه نو به روابط زوجین اظهار داشت: اگر ما بتوانیم به آن پنج نیاز بالا که اشارهشده در زندگی شخصی بهصورت عملی و بر اساس اصول حرکت نمایم بسیاری از مشکلات در زندگی خانوادگی حل خواهد شد.
معاون مالی اداری دانشکده پرستاری در خصوص آزادی و خودمختاری گفت: در سبک آزادی میتوان گفت که نگاه به این سبک بهصورت فردی است و انتخاب آن باید در چارچوب و بر اساس قانون باشد. سرگرمی و تفریح باید جزء لاینفک زندگی انسانها باشد و نیاز نیست که ما پنج نیازمان یکی باشد ما آدمها نیازهای متفاوتی داریم و توانمندی و نیازها را نمیتوانیم باهم مقایسه کنیم.در پایان جلسه مدیر امور ایثارگران در مورد آگاهی از قوانین و آییننامههای خدماترسانی به ایثارگران بر اساس برنامه ششم توسعه توضیحاتی مفصلی ارائه داد.
خبر: زهرا اسماعیلی
عکاس: علی گلمحمدی