Home » اخبار » دکتر گتمیری در اولین پنل علوم و معارف دفاع مقدس خطاب به دانشجویان گفت: بازخوانی قصه‌ی دفاع مقدس می‌تواند سرشار از نکته باشد، ناگفته‌هایی که عظمت هشت سال جنگ با بیش از چهل کشور دنیا با ایران را برای ما و شما روشن می‌کند.

اولین پنل علوم و معارف دفاع مقدس در تالار ابن‌سینا دانشکده پزشکی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر ایثارگران دکتر گتمیری در ابتدای جلسه با یادآوری سال‌های دفاع مقدس و اینکه این سال‌ها با سال‌های دوران دانشجویی وی هم‌زمان بوده گفت حدود ۳۵ سال پیش ما روی همین صندلی‌ها نشسته بودیم و درواقع همان سال‌هایی بود که تقریباً دو سال از جنگ می‌گذشت و تقریباً تمام سال‌های دانشجویی ما در دوران دفاع مقدس طی شده است. وی خطاب به دانشجویان و دیگر اعضای شرکت‌کننده در این جلسه به‌عنوان مقدمه گفت: اولین مطلبی که شما باید بدانید این است که چرا در این کلاس‌ها شرکت می‌کنید. شما باید بدانید که این جلسه یادبود جلسه دفاع مقدس نیست و یا یادبود آزادی خرمشهر نیست. این جلسه یک جلسه‌ی تشریفاتی به‌منظور فقط گرامیداشت مسئله‌ی دفاع مقدس نیست. این جلسه درعین‌حالی که همه‌ی این‌ها هست یک جلسه آموزشی رسمی و با هدایت معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس است.
دکتر گتمیری سپس افزود: کارکرد این جلسه و این کلاس این است که در قالب دو واحد درسی به سوادتان درباره موضوع دفاع مقدس می‌افزاید و در آن باید فرآیند یادگیری رخ دهد. یادگیری دانشی است که باید باعث تغییر در رفتار شما شود. یادگیری باید در محیط پیرامونی ما باعث ایجاد تغییر شود. سواد باید در ما و محیط پیرامون ما باعث بهبود تصمیم‌گیری و عملکرد شود. شما باید با چنین درک و چنین تعریفی به سراغ این کلاس بروید و این متفاوت از برنامه‌هایی است که مثلاً برای بزرگداشت سالگرد دفاع مقدس برگزار می‌شود. مرور داستان دفاع مقدس در قالب این کلاس آموزه‌های فراوانی برای یادگیری دارد. موضوع دفاع مقدس و یادگرفتنی‌های دفاع مقدس خیلی فراتر از آن چیزی است که با یکی دو جلسه و یا در ۳۵ ساعت آموزش داده شود. این مجموعه کلاس‌ها باید نشانه‌هایی به شما بدهد که شما بتوانید در این محیط گسترده سراغ آموختنی‌های دفاع مقدس بروید و انگیزه پیدا کنید و در مسیری حرکت کنید که در آن یادگیری رخ خواهد داد.
دفاع مقدس از طولانی‌ترین جنگ‌های تاریخ بشری است. چیزی در حدود ۱۵۰۰ کیلومتر مرزهای ما درده‌ها شهر به‌طور مستقیم و صدها شهر به‌صورت غیرمستقیم درگیر این موضوع بود. این جنگ دارای ابعاد تاریخی گسترده و عمیقی است. همچنین ابعاد سیاسی و منطقه‌ای بسیار پیچیده و گسترده‌ای داشت. چالش‌های بین ایران و عراق از سال‌ها پیش وجود داشت. چالش‌های بین‌المللی و سیاسی نیز بسیار گسترده بود. توازن سیاسی در منطقه با پیروزی انقلاب اسلامی به‌هم‌خورده بود.
ملاحظات قومی، نژادی، مذهبی و پیچیدگی‌های بسیاری در این موضوع وجود دارد که قطعاً دقت و توجه در آن، موضوعات بی‌شماری را برای شما روشن خواهد نمود.
تعاملات سیاسی و نظامی، ملاحظات علمی و فنی، نابرابری جنگی و… از ویژگی‌های جنگ ایران و عراق بود.
عضو هیئت‌علمی گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: توجه به تک‌تک این ویژگی‌ها شمارا به‌عنوان یک جوان که در ابتدای راه زندگی آماده می‌شوید تا وارد اجتماع شوید از نکاتی آگاه می‌سازد که دانستن آن‌ها می‌تواند منشااثرات مفید و کمک شما در تشخیص راه درست باشد.
بازخوانی قصه‌ی دفاع مقدس می‌تواند سرشار از نکته باشد. با نگاه کردن به تجربیات این هشت سال شما می‌توانید چیزهای زیادی یاد بگیرید.
در بحث بهداشت و درمان جنگ هم نکات بسیاری وجود دارد و شما می‌توانید با پرداختن به این موضوع به‌عنوان نزدیک‌ترین جنگی که در تاریخ جامعه‌ی شما رخ‌داده و جامعه شما سربلند از آن بیرون آمده برای زندگی آتی خود تجربه کسب کنید.
دکتر گتمیری در بخش دیگری از سخنانش خطاب به دانشجویان گفت: شما پای حرف‌ هرکدام از کسانی که طعم تلخ جنگ را چشیده‌اند بنشینید تازه‌های بسیاری برای شنیدن دارد. ناگفته‌هایی که عظمت هشت سال جنگ با بیش از چهل کشور دنیا با ایران را برای ما و شما روشن می‌کند. وقتی به شما جنگی تحمیل شود شما موظف به دفاع هستید اما تمام هم‌وغم بشر باید این باشد که جنگی به وقوع نپیوندد.
این درس با دروس دیگر تفاوت دارد. مثلاً در مورد جنگ شیمیائی و درمان مجروحان شیمیائی شما باید بدانید که هیچ سابقه و تجربه‌ای در کشور برای تشخیص و درمان آسیب‌های ناشی از حملات شیمیایی وجود نداشت. هیچ متنی نبود که بشود آن را مطالعه کرد و بر اساس آن این عوارض را درمان نمود. بعدها این متون توسط دکتر فروتن و دکتر عین‌اللهی، دکتر علویان، دکتر اصلانی و تعدادی دیگر از همکاران یک سری مطالب جمع‌آوری شد و با کمک آن‌ها آموزش‌هایی به پزشکان و تیم‌های پزشکی ارائه شد.
دکتر گتمیری تأکید کرد: شما حتماً باید بدانید که استفاده از عامل گازهای اعصاب در هیچ جای دنیا و در هیچ جنگی سابقه نداشته و استفاده‌نشده و اولین بار توسط صدام در جنگ تحمیلی علیه ما استفاده‌شده است.
توضیح اینکه: سومین پنل علوم و معارف دفاع مقدس روز پنج‌شنبه مورخ ۶ دی‌ماه در سالن شهید کاووسی دانشکده پزشکی با حضور اساتید محترم دانشگاه دکتر نوربالا، دکتر طهماسبی، دکتر بیگ محمدی و دکتر ذاکریان برگزار می‌گردد.
خبروعکس: اسماعیلی

Comments are closed.