هیجانات چگونه به‌سلامتی ما آسیب می‌زنند و چه باید کرد؟

بدن ما حرف می‌زند و عوارض و بیماری‌های جسمی ما می‌توانند با هیجانات ما مرتبط باشند. اگر نتوانیم احساسات منفی خود را رها کنیم، خود را به‌صورت مشکلات فیزیکی بروز خواهند داد و هر چه یک نفر بیشتر هیجانات خود را بروز دهد، کمتر بیمار خواهد شد.
هیجانات موجب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود
مطالعات زیادی نشان داده‌اند استرس و اضطراب مزمن و هیجانات منفی می‌تواند تا حدود زیادی بر سلامت جسم اثر بگذارد و طبق مطالعه‌ای جدید، باید شیوه‌ی واکنش ایمنی بدن را نیز به لیست این عوارض اضافه کنید.
دانشمندان در این تحقیق پرسشنامه‌هایی به افراد دادند تا احساسات خود را به‌مرورزمان و در لحظه ثبت کنند. این ارزیابی‌ها که طی دو هفته اتفاق افتاد طبق آن، برای افراد پرونده‌های هیجانی و احساسی تشکیل شد. دانشمندان، عملکرد ایمنی این افراد را نیز با جمع‌آوری نمونه خون از آن‌ها و سنجش مارکرهای التهابی بررسی کردند.
التهاب به‌طور طبیعی به‌عنوان بخشی از واکنش ایمنی، زمانی که بدن با عفونت یا زخم مواجه می‌شود روی می‌دهد؛ اما التهاب زیاد می‌تواند با قرار دادن فرد در معرض طیفی از بیماری‌های مزمن، مانند آرتریت، به‌سلامت آسیب بزند.
در این پژوهش مشخص شد افرادی که چندین بار در روز دچار هیجانات منفی می‌شدند و این اتفاق در بلندمدت وجود داشت، شاخص‌های التهابی در خونشان بالاتر از بقیه بود. دانشمندان می‌گویند اگر نمونه خون افراد را دقیقاً بعد از تجربه‌ی یک هیجان منفی مانند خشم یا اندوه جمع‌آوری می‌کردند، تمام شاخص‌های التهابی در خونشان موجود بود
منبع :سایت تبیان

mahdavifar

خانواده های محترم ایثارگران تحت پوشش بیمه دی