پنجمین جلسه دوره زندگی هوشمندانه با حضور مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برگزار شد

پنجمین جلسه زندگی هوشمندانه با حضور حجت السلام والمسلمین سید قریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر خورشید وسکویی، مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان، دکتر احسان مقیمی، مدیر امور ایثارگران و بیش از ۴۰ شرکت‌کننده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثارگران، در این نشست که سه‌شنبه ۱۹ آذر ۹۸ در سالن اجتماعات معاونت غذا و دارو برگزار شد، مدیر امور ایثارگران ضمن خیرمقدم، به میهمان و تشکر از حضور حجت‌الاسلام‌ و المسلمین قریشی در این جلسه از همکاری واحدهای مختلف دانشگاه ازجمله معاونت فرهنگی، معاونت غذا و دارو، معاونت توسعه، دفتر امور زنان، کمیته فرهنگی و اطلاع‌رسانی دفتر امور ایثارگران و مرکز آموزش ضمن خدمت در برگزاری این دوره قدرانی کرد.

در ادامه حجت‌الاسلام قریشی به موضوع اخلاق اسلامی در خانواده و اجتماع پرداخت و گفت: احساس افتخار مضاعف به من دست می‌دهد که در جمع شما قرار گرفتم از این‌که پدران شما ارزش‌های انسانی را زنده کردند. و حقیقتا آنان کسانی بودند که از همه‌چیز خود گذاشتند تا آرمان‌های مقدس شکل بگیرد و الحمدالله این انقلاب همه آرمان‌های اسلامی را زنده کرد این‌ها همه نشات گرفته از رشادت‌های این بزرگان است ما هم وظیفه‌داریم تلاش خودمان بکنیم و در روز قیامت شاید بعضی از انتساب‌ها به درد بخورد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بابیان حدیث گران‌بهای امام صادق (ع) که فرمودند؛ «طوری زندگی کنید که مایه زینت باشد»، تأکید کرد: اکنون دنیای اسلام با یک و نیم میلیون مسلمان نگاهشان به ایران است.

وی گفت: ما باید تفکر و اندیشه‌ سیاسی داشته باشیم و سیاسی فکر کنیم مسائل را عمیق بفهمیم در دنیای امروز به‌موقع حرف بزنیم و موضع‌گیری نکنیم که شرمنده شهدا و ایثارگران شویم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ادامه داد: امروز ما رهبری داریم فرزانه و پشت سر ایشان باشیم و حمایت کنیم و با افتخار از آرمان‌های خودمان دفاع کنیم. ما باید برای ارزش‌های خودمان تابلو به دست بگیریم و از آرمان‌های خودمان هجومی دفاع کنیم.

در ادامه برنامه به روش به تبیین چگونگی ارتباط با نوجوانان پرداخت و گفت: دوران نوجوانی، هم از نظر نوجوانان و هم از نظر والدین دشوارتر از دوران کودکی قلمداد شده است. نوجوانی را دوران «طوفان و تنش شدید» نامیده‌اند و نیز دوران توانایی فوق‌العاده جسمانی، عقلی و عاطفی است. و بر این اساس، دوران نوجوانی از مراحل بسیار مهم تحوّل شخصیت به شمار می‌رود.

وی افزود: این دوران بستر تحوّلات مهم عاطفی، جنسی، مذهبی، زیبایی‌شناختی و تفریحی، هویتی و… است با افزایش ناگهانی قد و وزن که آشکارترین نشانه اولیه بلوغ است این دوره شروع می شود و این تغییر سریع به‌ طور معمول در دختران از سن ۹ سالگی تا ۱۳ سالگی و در پسران از ۱۲ تا ۱۴ سالگی آشکار می‌شود.

وی ادامه داد: در دوران نوجوانی خانواده، مهم‌ترین کانون تأمین‌کننده نیازهای روانی فرزند است. ارتباط کلامی و عاطفی میان اعضای خانواده در این دوره از زندگی نوجوان باید بیشتر باشد والدین باید با نوجوان خود گفتگو کنند، گفتگویی که همراه با درک و محبت باشد و این گفتگوها حالت فرستنده و گیرنده نباشد بلکه باید از شیوه‌ها و راهکارهـای مناسـب برای برقراری ارتباط با فرزنـدان وایجاد عزت‌نفس، تقویـت اعتمادبه‌نفس و همچنین زمینه‌های رشد و کمال برای نوجوان شرایط فراهم کنیم.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین اصول و مهارت‌های ارتباطی والدین با نوجوانان می‌توان به برآورده کردن نیازهای پایه، ایجاد امنیت روانی، محبت، پذیرش و احترام، مثبت فکر کردن، اصل برقراری ارتباط کلامی و عاطفی با نوجوان در یک فضای گرم و صمیمانه برقرار کرده و هر ۱۵ روز یک‌بار عملکردهای مراقبتی خود را باز نگری کنیم.

توضیح اینکه برنامه بعدازظهر این دوره به بحث‌های حقوقی در زمینهٔ اصول نگهداری و حضانت طفل، ولایت قهری و شرایط ارث و مسائل حقوق اداری و شهروندی با حضور سید قاسم حسینی مسئول دفتر حقوقی دانشگاه ادامه پیدا کرد.

دوره زندگی هوشمندانه در ۶ جلسه یک‌روزه با حضور اساتید مجرب توسط دفتر امور ایثارگران برنامه‌ریزی‌شده و ششمین و آخرین جلسه این دوره سه‌شنبه ۱۷ دی ۹۸ در سالن شورای معاونت غذا و دارو برگزار خواهد شد.

خبر: زهرا اسماعیلی
عکس: علی گلمحمدی

mahdavifar

جلسه هم اندیشی قطب 10 منطقه آمایش کشوری به میزبانی دفتر امور ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد