پانزدهمین جلسه کارگاه پروپوزال نویسی با موضوع تحقیقات غیرتجربی با حضور بیش ا ز یکصد نفر از اعضای هیئت‌علمی ،دانشجویان و کارمندان دانشگاه به‌صورت مجازی برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر نورالدین نخستین انصاری استاد تمام  دانشکده توان‌بخشی پس از مرور سرفصل‌های جلسه قبل، به شرح تحقیقات غیرتجربی پرداخت.

وی  طرح غیر تجربی رایج در تحقیقات اپیدمیلوژیک به سه دسته از تحقیقات مرسوم که به نوعی در تحقیقات کلینیکی هم استفاده می شود طرح های مقطعی، مورد شاهدی و کوهورت تقسیم بندی کرد. و گفت اگر به این طرح ها نگاه کنیم ملاحظه می شود که در طرح های مقطعی داده ها در یک نقطه در زمان جمع آوری می شوند که زمان حال است در تحقیقات مورد شاهدی پژوهشگران سعی می کنند از علل پیگیری کنند و دیگری طرح کوهورت است که به دو دسته همزمان و نا همزمان تقسیم می شود. سپس به تعریف ترمینولوژی مواجهه و پیامد پرداخت و درباره تحقیق مقطعی گفت این تحقیقات مقطعی برای برنامه ریزی و توزیع منابع و توضیح فرضیات استفاده می شود. تحقیق مقطعی بخشی از طرح کیس کنترل و کوهورت می باشد.

سپس در ادامه شیوع که به نسبت افراد در یک جمعیت که در یک زمان معین یک بیماری یا ویژگی مشخص دارند صرف نظر از اینکه چه وقت آن ها بیماری را برای اولین نشان دادند و بروز را به تعداد موردهای جدید در یک دوره زمانی معین شرح داد.

دکتر نخستین انصاری معایب و مزایای تحقیقات مقطعی را اینگونه بیان کرد ؛: ارزان بودن و انجام سریع تحقیق، عدم وجود مشکلات اخلاقی، جمع آوری داده ها برای متغیرها در یک زمان، بررسی پیامدها و علل، آسان برای تولید فرضیه، انجام بسیاری از تحقیقات مقطعی به وسیله پرسشنامه هاو مصاحبه ها، بهترین راه برای تعیین شیوع و بررسی ارتباطات، علل و پیامدها و استفاده از یافته های بسیاری برای انجام یک تحقیق عمیق. مزایا و معایب: عدم توانایی ارزیابی به روز، مناسب نبودن برای بررسی بیماری های نادر، عدم استنباط علت و معلولی، احتمال مشکل بودن تفسیر ارتباطات، عدم بررسی رابطه زمانی بین پیامدها و علل، نیاز به انتخاب نمونه افراد از یک جمعیت تحقیق بزرگ و ناهمگون و سوگیری( عدم پاسخ )، (به خاطر آوردن) و (نمونه گیری) بر شمرد و ی در پایان به سؤالات مطرح‌شده از طرف شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

در پایان دکتر احسان مقیمی مدیر امور ایثارگران ضمن تشکر از حضور کاربران و توضیحات شیوا و ساده و کاربردی دکتر نخستین انصاری  متذکر شد پَروَنده های صوتی و تصویری کارگاه‌های برگزار شده  در سایت ایثارگران به آدرس   ISSAR.TUMS.AC.IR بارگذاری شده و دوستان می‌توانند در بخش مربوط به کارگاه مباحثی که تاکنون گفته‌شده را دانلود کنند.

توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبه‌ها با تدریس دکتر پور نسائی ، کارگاه  پروپوزال نویسی سه‌شنبه‌ها با تدریس دکتر نخستین انصاری و کارگاه هنر هشتم پنج‌شنبه‌ها  با تدریس دکتر انصاری‌فرد از ساعت۲۰ تا ۲۱ برگزار می شود. علاقه‌مندان می‌توانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و به‌عنوان میهمان وارد شوید. skyroom.online/ch/virtualtums/issargaran

حسین علیشاری

چهارمین جلسه کارگاه هنر هشتم با موضوع علم اناگرام و مزایای آن با حضور بیش از صد نفر از اعضای هیئت‌علمی ،دانشجو و کارکنان دانشگاه به‌صورت مجازی برگزار شد .

ی ژانویه 3 , 2021
به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر محمدحسین انصاری‌فرد مدرس این کارگاه در ابتدا موضوع جلسات قبل را مرور کرد سپس گفت: یکی از مؤلفه های بسیار مهم آشنایی با علم اناگرام است. در این علم تیپ های شخصیتی افراد بر اساس ارتباط عاطفی، کارها، […]

مطالب داغ