اینترنت اشیا (Internet Of Things) برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیای بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آنها را سازماندهی و مدیریت کنند. اینترنت اشیا تمام دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات را فراگرفته است. انرژی هوشمند، کشاورزی هوشمند، دامپروری هوشمند، خانه و ساختمان هوشمند، حمل ونقل هوشمند، سلامت هوشمند و به طور کلی شهر و محیط زیست هوشمند، اصطلاحاتی هستند که شمار بسیاری از مدیران، متخصصان و کسب وکارها را در سراسر جهان، شیفته ی ویژگیهای بیمانند این جلوه ی نوپیدای فناوری کردهاست. امروز اینترنت اشیاء با راهکارهای هوشمند خود در همه ی ابعاد زندگی بشر رخنه کرده و نویدبخشِ آیندهای بهره ور، دلپذیر و آسوده است .
اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل می کند ولی با اینترنت اشیا تمام اشیاء به هم متصل می شوند. مثلا ساعت زنگ دار ساعت ۶ صبح شما را بیدار می کند و سپس به چای ساز اطلاع می دهد تا شروع به درست کردن چای برای شما کند ویا هنگامی که بعد از چند روز به خانه باز می گردید قبل از رسیدن می توانید دستگاه تهویه هوا را روشن کنید تا دما خانه به دما مطبوع شما برسد.
سهولت در زندگی، کاهش هزینه ها، ایجاد فرصت های جدید، بازدهی بیشتر، کاهش مصرف انرژی و بهره وری بیشتر آن، کاهش آلودگی ها و… همگی از تأثیرات مثبت اینترنت اشیا هستند. از مضرات آن می توان نیازمند بودن به اینترنت پرسرعت و به خطر افتادن امنیت حریم خصوصی و اعتماد کاربران را ذکر نمود و نیزبه غیر از لو رفتن داده های شخصی کاربران، سوء مدیریت اینترنت اشیا می تواند زیرساخت های حیاتی ؛ از جمله برق، حمل و نقل و خدمات مالی را به خطر بیندازد. اینترنت اشیا میتواند در آیندهای نزدیک به یکی از تحولات عظیم در حوزه ی فناوری تبدیل شود و نحوه ی زندگی کردن ما را از جهات زیادی دستخوش تغییر کند.
گفتگوهای مربوط به اینترنت اشیا چندین سال است که انجام می شود و قطار آن به حرکت افتاده است و این در حالی است که ما هنوز در پی درک اولیه این موضوع هستیم که آن چگونه بر زندگی و کار ما تأثیر خواهد گذاشت و چگونه امکان دارد که فرصت های بیشتربا اتصال وسایل به همدیگر به وجود آید. در حال حاضر بهترین کاری که می توانیم انجام دهیم این است که در مورد تأثیرات بالقوه اینترنت اشیا و فرصت های آن بیشتر اطلاعات کسب کنیم و شروع به یادگیری آن ها کنیم.