کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامینهایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد. مصرف روزانه منابع غذایی دارای ویتامین C مانند سبزی و سالاد همراه با غذا میتوان بدن را در مقابل انواع بیماریها از جمله کرونا می توان بیمه کرد.
میوههایی مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزیهایی مانند انواع کلم، گلکلم، شلغم، فلفل سبز، فلفل دلمهای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجهفرنگی از منابع غذایی دارای ویتامین C است. همچنین هویج و کدو حلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگچغندر و برگهای تیره رنگ کاهو نیز از منابع خوب ویتامین A محسوب میشود.
به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزیها بهجز سبزیهای نشاستهای و حداقل ۲ واحد میوه توصیه میشود.
در واقع مصرف روزانه سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه، استفاده از هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه، مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا، پرهیز از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فستفودها و غذاهای چرب و سنگین و استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخممرغ از جمله نکاتی است که این گروههای حساس باید رعایت کنند.
همچنین کمبود ریزمغذیهایی مانند آهن و روی نیز باعث ضعف سیستم ایمنی بدن میشود که برای جبران کمبود این ریزمغذیها میتوان از حبوبات بهعنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات، سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار استفاده کرد.
در پایان از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده مثل تخممرغ عسلی، نیمرو، کبابهای مغز پخت نشده باید خودداری شود.