هشتمین “کارگاه اصول داوری مقالات” با حضور بیش از ۶۰ نفر از شرکت کنندگان، به همت دفتر امور ایثارگران، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم، ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ در محیط اسکای روم مجازی برگزار شد.
در این وبینار پژوهش آموزی، دکتر اردلان شریعت، مدرس کارگاه مجازی مقاله نویسی، با جمع بندی آموزش های داده شده در مورد داوری مقالات، مطالب مطرح شده کارگاه های مقاله نویسی را هم بطور خلاصه مرور کرد. وی با اشاره به این مطلب که بعد از تدوین مقاله و انجام Submit، در نهایت مقاله به دست داور می رسد؛ نتیجه داوری را رد یا پذیرش به شرط انجام اصلاحات، خواند.
دکتر شریعت، اولین نکته مهم را عنوان مقاله دانست که به چشم داور می آید و در نتیجه باید بسیار ساده و روان باشد؛ بطوری که خواننده بفهمد قرار است چه کاری انجام شود. وی در مورد بخش های یک چکیده و مقاله شامل عنوان، مقدمه، متد، نتایج و نتیجه گیری؛ مطالب مطرح شده جلسات قبلی را مرور کرد.
مدرس این کارگاه، با معرفی سایتی به آدرس Publons.com به کسانی که مایل هستند داوری مقالات را برعهده بگیرند؛ چنین توصیه کرد: وارد این سایت شوید و یک Username و Password دریافت کنید. به ازای هر مقاله ای که داوری می کنید یک امتیاز دریافت می کنید و در شناساندن شما به عنوان یک داور بسیار کمک کننده است. ممکن است برای هر ژورنالی که داوری می کنید بطور اتوماتیک در این سایت ثبت شود. حتی می توانید ایمیل تشکردریافت شده داوری تان را به Publons بفرستید. از طرف این سایت هرساله به داوران برتر گواهی نامه ای اهدا می شود. بعداز ۳-۲ داوری موفق یک Excellent Reviewer به شما می دهد که در معرفی شما در دنیا به عنوان یک فرد آکادمیک موثر است.
دکتر شریعت افزود: نوشتن مقاله تکرار و تمرین می خواهد و تنها با شرکت در کلاس های متعدد مقاله نویس نمی شوید. اولین قدم موفقیت این است که هر شب یک چکیده در فیلد کاری تان بخوانید. بعداز ۳-۲ هفته کلمات تکراری را مشاهده می کنید و حتی خواندن و نوشتن شما قوی تر می شود. اوایل زمان بر است؛ اما به مرور در مدت زمان کوتاهی می توانید یک Abstract بخوانید.
گفتنی است؛ شرکت کنندگان عناوین پیشنهادی خود را برای کارگاه های بعدی درخواست کردند.
در پایان، دکتر مقیمی این کارگاه را همچون کارگاه های قبل مفید و اثربخش خواند و از دکتر شریعت به عنوان مدرس و شرکت کنندگان دیگر، به ویژه دکتر بیگلر، معاون توسعه دانشگاه تشکر و قدردانی کرد.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبهها با تدریس دکتر پور نسائی، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کار گاه مقاله نویسی و چاپ مقالات روزهای جمعه از ساعت ۲۱ الی ۲۲ برگزار می شود.
علاقهمندان میتوانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند. برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و به عنوان میهمان واردشوید. skyroom.online/ch/tums3/isargaran