به گزارش دفتر امور ایثارگران، ” کارگاه مجازی دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال آفرینی” این هفته با موضوع مدیریت زمان، با حضور بیش از ۶۰ نفر از شرکت کنندگان، در محیط اسکای روم برگزار شد. در این کارگاه که اول مهر ۱۴۰۰ برگزار شد؛ دکتر ابوالفضل صلواتی زاده، مدرس این کارگاه، یکی دیگر از مهارتهای نرم انسانهای پیشرو را تحت عنوان مدیریت زمان عنوان و ابراز امیدواری کرد که این مباحث در آینده به فرزندان مان منتقل تا برای زندگی شخصی و شغلی آنان کمک کننده باشد. وی هدف نهایی این اطلاعات کسب شده را افرایش سوادی خواند که بتواند اندکی تغییر در زندگی و رفتار کاری ما ایجاد کند. دکتر صلواتی زاده افزود: اکثر اوقات تصور می کنیم که زمان را خوب مدیریت کرده و on time هستیم؛ اما با شرکت در چنین کارگاه هایی متوجه می شویم که می توانیم بهینه مدیریت زمان کرده و استفاده مثبتی از زمان های آزاد داشته باشیم.
مدرس این کارگاه ابراز تاسف کرد: گاهی افراد فکر می کنند هرکس سخت کار می کند، موفق تر است. بطور مثال؛ دانش آموزان از رتبه های برتر کنکور می پرسند که روزی چند ساعت درس خواندند و یا بطور متوسط روزی چندتا تست زدند؟ یا گاهی افراد آخر هفته ها کار می کنند و تصور می کنند که جلو افتادند؛ در حالی که پرکار بودن خوب است اما بهینه کار کردن باعث بهره وری بالا می شود.
وی در مورد رابطه کمبود زمان و خلاقیت گفت: هرچقدر زمان انجام کار کم باشد، نوآورانه و خلاقانه انجام می شود. با استرس بهینه ناشی از کمبود زمان، توجه و تمرکز زیاد می شود؛ اما اگر خیلی زمان محدود باشد از خلاقیت خارج می شود و با استرس بیش از حد عملکرد ضعیف تر خواهد شد.
دکتر صلواتی زاده با اشاره به قانون پارکینسون که بیان می دارد: انجام یک کار به نسبت زمانی که شما به آن اختصاص می دهید، طول خواهد کشید؛ راهکار داشتن استرس بهینه را ملزم کردن خود برای dateline جلوتر دانست. بطور مثال، اگر قرار است وبینار ساعت ۸ شروع شود، فرض کنیم ساعت ۷:۴۵ شروع خواهد شد.
وی مدیریت زمان با ماتریس دیوید آیزنهاور را با ذکر مثال هایی کاربردی یاد آور شد که به الویت بندی چهارگانه انجام کارها اشاره دارد:
۱-کار مهم و فوری: همین الان انجام بده؛ فقط خودم می توانم انجام دهم.
۲-مهم و غیرفوری: برای انجامش برنامه ریزی کن؛ خودم باید انجام دهم، اما اورژانسی نیست.
۳-غیرمهم و فوری: به کسی واگذار کن؛ آنقدر مهم نیست که حتما خودم انجام دهم.
۴- غیرمهم و غیرفوری: از انجامش صرف نظر کن؛ برایم زیاد اهمیت ندارد.
نکته اینکه برگ برنده انسان های پیشروی موفق، در ناحیه ۲ یعنی انجام کارهای مهم و غیرفوری است که با توجه به آن دیگر به ناحیه یک تبدیل نمی شود.
این استاد دانشگاه یکی از دلایل نداشتن مدیریت زمان خوب را عدم تدوین برنامه ها، فعالیت ها و الویت بندی نکردن دانست و در ادامه هدف گذاری به روش SMART را بیان کرد.
وی ۵ دلیل به تعویق انداختن کارها و راهکارهای جلوگیری از آن را برشمرد:
۱-کمال گرایی: به خودتان اجازه اشتباه دهید. اکثر مواقع می توانید اشتباه خود را جبران کنید. حد معقول را بپذیرید.
۲-ترس: هیچ چیز به اندازه منفعل بودن شما را به شکست نزدیک نمی کند.
۳-عدم نیاز به پاسخگویی: باید برای خودمان تعریف کنیم که به وجدان و خدای خود پاسخگو باشیم.
۴-گیجی و آشفتگی از تعدد کارها: کارها را الویت بندی کرده و مهم ترین کار را انجام دهید. با انجام اولین کار حس خوبی پیدا کرده و برای ادامه انرژی می گیرید.
۵-نداشتن تمرکز: فقط یک کار را در آن واحد انجام دهید. تکنیک های مدیریت زمان را بکار ببرید و زمان مشخصی را برای کار و استراحت تعیین کنید.
دکتر صلواتی زاده افزود: یکی از دلایل به تعویق انداختن کارها این است که از آن کار خوشمان نمی آید. بهتر است کارها را به اجزای کوچک تقسیم و گام به گام انجام دهید. وی تاکید کرد که عادت کنیم خودمان را ارزیابی کنیم. به فرزندان خود بیاموزیم که از اوقات فراغت خود درست استفاده کنند.
در خاتمه دکتر صلواتی زاده خاطر نشان کرد که در مدیریت زمان یادمان باشد آدم هایی هستند که به ما نیاز دارند و ما هم به آنها نیاز داریم و باید از هم انرژی بگیریم. در اوج درگیری های روزمره زندگی باید زمانی را به کسانی که برگردن ما حقی دارند؛ اختصاص دهیم. گاهی اوقات چون این زمان ها را نمیگذاریم حالمان خوب نمی شود و نمی توانیم بقیه کارها رو با انرژی انجام دهیم. وی تاکید کرد؛ اگر می خواهید بدانید که چقدر انسان ثروتمند واقعی هستید، باید ببینید که چه مهارت هایی دارید که با پول خرید و فروش نمی شوند. مدیریت زمان از جمله مهارت هایی است که با پول خرید و فروش نمی شود.
گفتنی است؛ دکتر مقیمی، مدیر امور ایثارگران، از دکتر صلواتی زاده بخاطر بیان نکات اساسی که در آنها درس مهارت های زندگی نهفته است؛ و همینطور همراهی حاضرین در تالار تشکر و قدردانی کرد. وی یادآور شد که به مناسبت هفته دفاع مقدس مجموعه فیلم هایی هر شب از ساعت ۲۲ الی ۲۴ در همین لینک در اسکای روم بارگذاری می شود و از علاقمندان برای دیدن این فیلم ها دعوت کرد.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبهها با تدریس دکتر پور نسائی، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کارگاه مقاله نویسی و چاپ مقالات روزهای جمعه از ساعت ۲۰ الی ۲۱ برگزار می شود.
علاقهمندان میتوانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند. برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و به عنوان میهمان واردشوید. skyroom.online/ch/tums3/isargaran