به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، در بیست و ششمین کارگاه مجازی افزایش کیفیت زندگی
دکتر پورنسائی ضمن اشاره به خلاصه ای از راهکارهای کنترل خشم در جلسات گذشته گفت: الگوهای فکر منفی باعث بروز خشم و عصبانیت در ما می شود، در صورتیکه عکس آن الگوهای فکری عمل کنیم خشم تا حد زیادی قابل کنترل می شود.
وی راهکارهای کنترل خشم را اینگونه تشریح کرد: قبل از شنیدن صحبت های طرف مقابل لحن و گویش وی را درک می کنیم و همین مسئله گاهی باعث عدم فهم درست صحبتهای فرد و سوءتفاهم شده، در نتیجه باعث برانگیختن خشم و یا واکنش دفاعی می شود، پس توضیح بخواهیم.
دکتر پور نسائی پیش بینی موقعیت و یا رفتار فرد مقابل را مهم دانست و تاکید کرد: اگر فرد مقابل بسیار عصبانی است، رفتار تند و خشنی دارد، یا بسیار بد زبان است، فحاشی و یا هتاکی می کند، بهترین کار ترک محل است. در این شرایط توضیح خواستن کارساز نخواهد بود. لازم است در شرایط عادی شناخت بیشتری از خلقیات خود بویژه آستانه بروز خشم خودمان بدست آوریم و مهارت خود را برای تشخیص موقعیت های مختلف و استفاده از راهکارهای مناسب بالا ببریم.
دکتر پورنسائی ضمن اشاره به اینکه رفتار افراد دارای شخصیت سالم قابل پیش بینی است گفت: در نزاع های گروهی و در شرایطی که فرد مقابل شخصیت ناسالمی دارد و یا سایکوز است، بهترین و مهمترین راه ترک موقعیت است. زیرا در این شرایط هرگونه مداخله ای (حتی اگر برای مصالحه باشد) پیامدهای بد و جبران ناپذیری خواهد داشت. حتما باید پلیس و یا حراست سازمان ها و ادارات مداخله کنند.
وی افزود: در صورتیکه اطرافیان ما مثل پدر، مادر، همسر و … هستند و کاملا به حساسیت ها و خلقیات آنها آگاه هستیم با قرار دادن خودمان بجای آنها و پیش بینی واکنش آنها به رفتار خودمان رفتار مناسب تری خواهیم داشت و از بروز اصطکاک ها و تنش ها جلوگیری خواهیم کرد.
این روانشناس یکی دیگر از راه های کنترل خشم را “قانون ده ثانیه ای” دانست و توضیح داد: “قانون ده ثانیه ای” کنترل خشم فقط در تماس های تلفنی و یا صفحات پیام رسان کاربرد دارد. زمان دیدن تماس شخص خاصی که از او عصبانی هستیم و یا خواندن پیام توهین آمیز یا منتقدانه در صفحات مجازی، ضمن پرهیز از هرگونه پاسخ شتاب زده، باید حداقل ده ثانیه به کار دیگری مشغول شویم و پاسخ مناسب را به بعد موکول کنیم. البته گر ایمیل توهین آمیز برای ما ارسال شد حتما باید پاسخ مناسب را یک روز بعد ارسال کنیم.
وی بیان نقص طرف مقابل و مقصر کردن او را یکی از عوامل محرک خشم و عصبانیت دانست و اینگونه مثال زد: مشکل و مشاجره ای بوجود آمده است. بجای اینکه بگوئیم ” تو مرا عصبانی کردی” بگوئیم “من از رفتار تو عصبانی هستم”، یا بجای اینکه بگوئیم “تو بد عمل می کنی” بگوئیم “من از این کار تو ناراحت شدم”.
دکتر پورنسائی همچنین اضافه کرد اگر در فضای بحث و مجادله تعداد زیادی افراد باشند عملکرد رفتاری ما افت می کند. بدین معنی که با بیان نقاط ضعف ها و اشکالات ما از زبان فرد مقابل و ایجاد تصورات ذهنی از برداشت اطرافیان از ما عملکرد ما پایین آمده، احتمالا واکنش نامناسبی خواهیم داشت. پس تا آنجا که ممکن است از بحث و جدل در جمع های بیش از دونفر پرهیز کنم.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبهها، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کارگاه موضوعات در ارتباط با پژوهش در روزهای جمعه از ساعت ۲۰ تا ۲۱ برگزار می شود.
علاقهمندان میتوانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری و برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنند.
skyroom.online/ch/tums3/isargaran