به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثارگران این جلسه روز سهشنبه ۱۳ آذر ۹۷ با حضور دکتر گتمیری، دکتر پارسا، دکتر توگه، دکتر بیگ محمدی، دکتر حجازی و دکتر مقیمی در دفتر امور ایثارگران برگزار شد.
در ابتدا دکتر مقیمی ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین گزارشی مختصری از روند پیگیری تأسیس مرکز تحقیقات سلامت ایثارگران و آسیب دیدگان جنگ ارائه نمود وی گفت در هفت سال گذشته پیگیریهای متعددی انجامشده در آخرین پیجوییها موضوع از طریق معاونت آموزشی وزارتخانه دکتر فتوحی پیگیری شد ایشان گفتند خانم دکتر جلال نیا از معاونت فنآوری خوب دفاع نکردند با ایشان و دکتر رفیعی جلسهای مفصلی داشتیم این دو بزرگوار اعلام کردند ازنظر ما هیچ اشکال ساختاری و علمی وجود ندارد ولی بحثی که مطرح است در شورای معین سؤالات غیرمعمول از طرف اعضاء مطرح شد مثلاینکه مؤسس چه کسانی هستند درحالیکه خود این سؤال سوگیری ایجاد میکند و در خصوص مراکز دیگر چنین سؤالاتی مطرح نبود است در ادامه جلسهای با دکتر امامی رضوی برگزار شد نظر ایشان این بود که پروژههای تحقیقاتی به مراکز تحقیقاتی موجود واگذار شود و دفتر فقط با تأمین بودجه پروژههای تحقیقاتی گزارش ارائه دهد. بعدازاین جلسات برای بار دوم این موضوع در شورای معین مطرح شد بازهم آن را رد کردند.
در ادامه دکتر گتمیری رئیس کمیته هیئتعلمی ایثارگران گفت این موضوع را با دکتر فتوحی مطرح کردم و خلاصهای از روند تشکیل این مرکز با ایشان صبحت شد به انگیزه تشکیل این مرکز اشاره شد تأثیر این مرکز در مورد مسائل شیمیایی و استفاده خیل انبوه ایثارگران از این مرکز. و اینکه از جمع آور اطلاعات ما میتوانیم خیلی حرفها برای دنیا داشته باشیم.
دکتر فتوحی گفت اگر کسی ذینفع هست بیایید و در این زمینه دفاع کند.
مدیر امور ایثارگران گفت ما حتی با دکتر شریفزاده رئیس دانشکده داروسازی و با دکتر نیری هم راجع این قضیه صبحت کردیم ولی مشکل اساسی این است که این موضوع نزدیک به هفت سال است که در حال پیگیری است ولی هنوز به نتیجه نرسیده و متأسفانه هیچ اشکال ساختاری و قانونی هم برای این مرکز مطرح نشده بیشتر نظرات شخصی دوستان است که مانع کار است.
دکتر گتمیری گفت این موضوع در معاونت پژوهشی گیر نکرده بلکه در معاونت آموزشی مشکل پیداکرده است. وی گفت به نظرم این کار از طریق دکتر لاریجانی مطرح شود وی که بسیار امیدوار نسبت به حل این موضوع بود گفت ما باید مرکز تحقیقات را بهخوبی تثبیت نمایم و در این قضیه فعال باشیم تا بتوانیم بهخوبی کار بهپیش ببریم مثلاً بحث سلاحهای شیمیایی میتواند بحث گستردهای است و این تجربه تاکنون در هیچ جا مطرح نشده است و میتوان نتیجه خوبی در برداشته باشد و حتی میتواند تجربهی جهانی هم داشته باشد.
دکتر بیگ محمدی یکی دیگر از اعضای کمیته هیئتعلمی در ادامه پیگیری این موضوع گفت در کل دکتر امامی رضوی موافق نبود این کار هنوز برای دکتر امامی روشن نشده که این کار چیه ما باید سعی کنیم از بعد مسائل فنی مرکز تحقیقات سلامت ایثارگران وارد شویم ولی برداشت من این است که اصلاً ایشان تمایل ندارند چنین مرکزی تشکیل شود.
دکتر توگه یکی دیگر از اعضای کمیته هیئتعلمی بابیان این موضوع گفت: دیدگاه متفاوت است ما اگر بخواهیم مستقل باشیم در مرحله اول ابزار مرکز تحقیقات خودمان باشیم تا به استقلال برسیم ولی اگر بخواهیم پروژهها را به کس دیگر بدهیم واز او گزارش بخواهیم به نتیجه نمیرسیم تشکیل چنین مرکزی کار فوقالعاده خوبی است در مورد بیماران شیمیایی اگرچه یک مقدار فاصله ایجادشده ولی هنوز هم دیر نیست.
مدیر امور ایثارگران درباره موضوع دیگر بحث این جلسه در مورد ششمین همایش ملی و تجلیل از برگزیدگان مسئولیت اجتماعی که در تاریخ ۲۵ / ۹ / ۹۷ توسط معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه برگزار میشود گفت از دفتر امور ایثارگران خواستهشده تا افراد شاخصی که در حوزه ایثار چه در زمان جنگ و چه بعدازآن در حال فعالیت هستند معرفی شوند وی از اعضای کمیته هیئتعلمی خواست نقطه نظرات خود را بیان نمایند جمعبندی نظرات این بود که از کسانی تقدیر شود که نماینده یک گروه بزرگی باشد. تابهحال نامی از آنان برده نشده و اینکه در حاشیه هستند بیشتر مدنظر قرار گیرد و سعی شود هم از گروه هیئتعلمی باشد و هم غیر هیئتعلمی باشند.
موضوع دیگر این جلسه ارائه درس معارف دفاع مقدس در حیطه دانشجویی بود که تعداد زیادی از دانشجویان استقبال کردند و قرار شد هفت جلسه کلاسی وسه جلسه پنل بهصورت پرسش و پاسخ و یک جلسه بازدید از باغموزه دفاع مقدس با مدیریت دفتر ایثارگران انجام شود برنامه پنل د ر جلسه تنظیم شد و مقر رشد در صورت تمایل اعضای محترم هیئتعلمی و کارکنان نیز در این برنامه شرکت نمایند.
خبر: اسماعیلی
عکس: گلمحمدی