به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، به همت مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ بیست و ششمین کارگاه مجازی پژوهش با موضوع “وب” برگزار شد.
در این کارگاه که جمعه یکم بهمن ۱۴۰۰ با شرکت تعدای از اعضای هیئت علمی دانشگاه، دانشجویان و کارکنان برگزار شد. دکتر حجت الله سلیمانی مدرس دانشکده پیراپزشکی گفت: “وب” محیطی برای دستیابی سریع، آسان و دقیق در کمترین زمان است.
وی ادامه داد: اشتباه اکثر کاربران این است که “وب” را همان اینترنت می دانند، ولی باید بدانیم “وب” فقط یکی از خدماتی است که در محیط اینترنت ارائه می شود و می تواند تمام زندگی اطلاعات افراد را تحت الشعاع قرار دهد.
دکتر سلیمانی ضمن تعریف موتور جستجوگر به عنوان ابزاری برای دسترسی و استخراج اطلاعات برای کاربران، اهمیت کار جستجوگرها، با ارائه اماری گفت: موتور جستجوگر ابزار اصلی ۸۲درصد کاربران است، ۷۰درصد از کاربران حتما یکی از سه سایت اول را کلیک می کنند و فقط ۷درصد ممکن است سایت بیستم به بعد را کلیک کنند، این در حالی است که ۸۵درصد کاربران اگر نتوانند پاسخ سوال خود را از بیست سایت اول پیدا کنند از ادامه جستجو توسط آن جستجوگر منصرف می شوند. پس اگر موتورهای جستجوگر نتوانند رسالت خود را در ارایه سریع و دقیق اطلاعات به کاربران به درستی انجام دهند، بخودی خود دچار نابودی خواهند شد.
دکتر سلیمانی ادامه داد: جستجوگرها با روشهای مختلف Spider(عنکبوتی)، Crawler (خزنده)، Indexer (نمایه کننده)، Database (پایگاه داده)، Ranker (سیستم رتبه بندی) اطلاعات را در اختیار کاربر قرار می دهند. سایت های مختلف ممکن است دسترسی یکی از روشها را برای کاربران محدود کنند. در حقیقت آن ها الگوریتم هایی برای دسته بندی و دسترسی اطلاعات در موتورهای جستجوگر تعریف می کنند.
وی فهرست موضوعی (Director) یکی از روشهای استخراج اطلاعات دانست و خاطر نشان کرد: تقریبا همه اطلاعاتی که توسط این ابزار در اختیار کاربر قرار می گیرد بصورت دستی توسط ویراستاران وارد می شود در صورتی که موتور جستجوگر کاملا ماشینی این کار را انجام می دهد.
مدرس دانشکده پیرا پزشکی ضمن اشاره به ساختار سلسله مراتبی فهرست موضوعی افزود: فهرست موضوعی بر اساس دامنه علوم همانند درختچه ای شاخه به شاخه علوم مختلف را در بر می گیرد و اگر کاربر با این ساختار آشنایی کافی داشته باشد یک ویژگی مثبت محسوب می شود.
وی تصریح کرد: درست است که از طریق فهرست موضوعی اطلاعات محدودی در اختیار ما قرار می گیرد ولی این اطلاعات دارای اطمینان و دقت بالایی است. زمانی که به اطلاعات کلی ولی موثق نیاز داریم فهرست موضوعی بسیار کمک کننده است.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبهها، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کارگاه موضوعات در ارتباط با پژوهش در روزهای جمعه از ساعت ۲۰ تا ۲۱ برگزار می شود. علاقهمندان میتوانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند و برای شرکت در کارگاه از طریق لینک زیر به عنوان میهمان وارد شوند. skyroom.online/ch/tums3/isargaran