راهکارهای نهادینه سازی مدیریت جهادی در دانشگاه
۱) مدیرجهادی، مدیر غیر جهادی
(برای دیدن فیلم لطفا بر روی تصویر کلیک کنید!)
کارگاه مدیریت جهادی
مدیریت جهادی مدیریت غیر جهادی
سخنران : دکتر حجت اله سلیمانی
به نام خدا و با عرض سلام
گاهی دیده می شود که مدیران نه اخلاق را رعایت می کنند، نه دین را در نظر می گیرند، نه مسائل علمی را در نظر می گیرند و تصمیم گیری می کنند و براساس تصمیمات خودشان عمل می کنند.
هدف اصلی این سلسله جلسات این است که بتوانیم به گونه ای تفکر مدیریت جهادی را در دانشگاه نهادینه بکنیم. در این مسیر لازم است که ابتدا ماهیت مدیریت جهادی را بشناسیم. بعد در ارتباط با شاخصه ها و مولفه های مدیریت جهادی صحبت بکنیم بعد ببینیم که چگونه در این مسیر می توانیم موانع و چالش هایی که وجود دارد را از سر راه برداریم و به گونه ای بتوانیم به سمت مدیریت جهادی پیش برویم.
بعضی از مدیران البته ادعا می کنند که کاملا کارشان علمی است و بر اساس مسائل علمی عمل می کنند. ولی وقتی وارد جزئیات ماجرا می شویم می بینم که همان مدیری که ادعا می کند کاملا علمی عمل می کند فقط بر اساس متذکر شده در کشورهای غربی عمل می کند و باز هم جوابگوی آن مسائلی که در کشورهای اسلامی وجود دارد نخواهد بود. بنابر این لازم است که از جنبه اسلامی حرکت هایی که یک مدیر باید انجام دهد و درست انجام دهد مورد بررسی و دقت قرار گیرد.
البته در اینکه مدیریت باید در ایران بر اساس آموزه های دینی و اسلامی باشد هیچ بحثی وجود ندارد چون حتی می بینیم که در تعاریفی که در کشورهای غربی هم داده شده به این موضوع اشاره شده است.
برای مثال آقای هارولد کونتز مدیریت را به این شکل تعریف می کند: “مدیریت عبارت است از فرایند بکار گیری کارا و اثر بخش منابع مادی و انسانی، زیر نظر نظام ارزشی پذیرفته شده ی آن جامعه.” خب نظام ارزشی جامعه ما چیست؟ اسلام است. مباحث دینی اسلام است و به طور اخص مباحث مربوط به مدیریت جهادی می تواند ملاک قرار بگیرد برای یک مدیریت خوب اسلامی.
امیدواریم که بتوانیم در این جلسات در حیطه مدیریت به گونه ای اثر گذار باشیم که بعضی از مدیرانی که متاسفانه آگاهانه یا ناآگانه ، عمدی یا غیر عمدی، تصمیماتی که می گیرند تصمیمات براساس قوانین اسلامی نیست، در تصمیمات خودشان تجدید نظر کنند. یا مدیران مافوقی که این مدیران میانی را انتخاب می کنند در انتخاب خودشان یک مقدار بیشتر دقت کنند.