• تاریخ انتشار : 1403/11/15 - 10:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 10
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

مراسم گرامیداشت شهدای داروسازی هم‌زمان با جشن ۹۰-۱۷۳ دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

ادامه راه شهدای داروسازی، وظیفه‌ای ملی و مسئولیتی اجتماعی برای دانشگاه علوم پزشکی تهران است

مراسم گرامیداشت شهدای داروسازی هم‌زمان با مراسم سالگرد ۱۷۳ سال تجربه و ۹۰ سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در دانشکده داروسازی برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، هفتمین یادواره شهدای داروساز با همکاری دانشکده داروسازی و مدیریت امور ایثارگران یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ در تالار زکریای رازی دانشکده داروسازی  و با حضور خانواده شهدای داروساز کشور، دکتر سید رضا رئیسکرمی رئیس دانشگاه، سردار رحیم صفوی، دکتر پیر صالحی معاون وزیر و رئیس سازمان دارو و غذا، حجت‌الاسلام قریشی مسئول نهاد رهبری و اساتید هیئت‌علمی دانشکده داروسازی کارکنان و دانشجویان برگزار شد.
در این آیین باشکوه دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تبریک اعیاد بزرگ شعبانیه از حضور سردار صفوی مشاور مقام معظم رهبری، رئیس سازمان غذا و دارو، اساتید و خانواده‌های معزز شهدای داروسازی قدردانی کرد.
وی در سخنان خود با تأکید بر مسئولیت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخگویی به نیازهای مردم، اظهار داشت: «این دانشگاه، چه در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، چه در دوران دفاع مقدس و حتی در بحران کرونا، همواره پیش‌گام در ارائه خدمات علمی، پژوهشی و درمانی بوده است.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش بی‌بدیل دانشکده داروسازی در تأمین داروهای موردنیاز جبهه‌های جنگ، باوجود تحریم‌های شدید اقتصادی و دارویی، گفت: «در دوران دفاع مقدس، تیم‌های اضطراری متشکل از دانشجویان و اساتید این دانشگاه، نه‌تنها در جبهه‌ها به ارائه خدمات درمانی پرداختند، بلکه در حوزه طب رزمی نیز نقش بسزایی ایفا کردند.»
وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشگاه علوم پزشکی تهران، به‌ویژه شهید دکتر احمد هجرتی و شهید کاظمیان از رزیدنت‌های جراحی، بانو شهیده عزت‌الملوک کاووسی و بیش از پنجاه شهید دانشجو و کارمند دانشگاه، تصریح کرد: «شهدای دانشگاه، چه در خط مقدم نبرد و چه در حوزه پزشکی و داروسازی، نقشی مؤثر در دفاع از کشور داشته‌اند.»
دکتر رئیس کرمی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به تداوم مسیر پرافتخار شهدای عرصه پزشکی، تأکید کرد: «ما وظیفه داریم میراث ارزشمند این شهدا را پاس بداریم و در مسیر مسئولیت اجتماعی خود، خدمات درمانی و علمی را به بهترین شکل ممکن ارائه دهیم.»
سپس دکتر محسن امینی رئیس دانشکده داروسازی، در مراسمی که با حضور مهمانان ویژه برگزار شد، به تشریح دستاوردهای علمی و تاریخی این دانشکده پس از جنگ تحمیلی پرداخت و از نقش شهدا در شکل‌گیری این دستاوردها سخن گفت. وی در ابتدای صحبت‌های خود، ضمن خوشامدگویی به حضار و تقدیر از سردار صفوی، تأکید کرد: «دانشجویان ما برای نخستین‌بار با مفاهیم دفاع مقدس و شهادت در کلاس‌های درسی در دانشکده داروسازی آشنا می‌شوند که به نام شهدای بزرگوار مانند شهید فخاری، شهید عابدینی، شهید نیشابوری و شهید صفری نام‌گذاری شده است.»
دکتر امینی همچنین اشاره کرد که این شهدا بخشی از تاریخ زنده این دانشکده هستند و یاد آن‌ها همچنان در دل دانشجویان و اساتید زنده است. وی افزود: «پدر شهید صفری، یکی از کارکنان برجسته این دانشکده بود که چند سال پیش به رحمت خدا رفت و همواره یاد ایشان برای ما گرامی است.»
در ادامه، رئیس دانشکده داروسازی به یکی از نقاط عطف تاریخ این مجموعه اشاره کرد: «در دوران جنگ تحمیلی، زمانی که دشمن از سلاح‌های شیمیایی علیه کشور استفاده می‌کرد، اساتید این دانشکده به‌ویژه مرحوم دکتر شفیعی، رئیس فقید دانشکده، تیمی از دانشجویان را جمع کردند تا ماهیت این سلاح‌ها را شناسایی و روش‌های درمان آن را بیابند. این اقدامات علمی به تولید داروهای حیاتی در این دوران منجر شد و پایه‌گذار پیشرفت‌های علمی امروز در این دانشکده شد.»
دکتر امینی همچنین به دستاوردهای کنونی این دانشکده اشاره کرد و گفت: «امروز ما افتخار داریم که بخشی از داروهای تولیدی کشور نتیجه تلاش‌های علمی همین دانشکده و شرکت‌های دانش‌بنیانی است که در مرکز رشد ما مستقر هستند. این شرکت‌ها پس از جنگ به تولید مواد اولیه دارویی پرداخته‌اند و در مسیر تحول صنعت داروسازی کشور گام برداشته‌اند.»
وی در ادامه با اشاره به اهمیت داروخانه‌های آموزشی این دانشکده به‌ویژه داروخانه ۱۳ آبان، تأکید کرد: «امروزه داروخانه ۱۳ آبان دیگر یک داروخانه آموزشی نیست، بلکه به یک نهاد حیاتی برای مردم تبدیل شده است. بسیاری از مردم این داروخانه‌ها را به‌عنوان آخرین امید برای درمان بیماری‌های خاص خود می‌دانند.»
رئیس دانشکده داروسازی در پایان سخنان خود از حرکت این دانشگاه به‌سوی نسل‌های چهارم و پنجم دانشگاه‌ها و اهمیت آن در تولید دارو و رفع مشکلات ارزی و مالی در صنعت داروسازی سخن گفت و از اهمیت توجه به نقش خانواده‌های شهدای داروسازی در پیشرفت‌های علمی و اجتماعی این رشته تأکید کرد.
این جلسه، به‌عنوان یک منبع الهام برای ادامه تلاش‌های علمی و پژوهشی در عرصه داروسازی، یادآور فداکاری‌های شهدای دفاع مقدس و تأثیر آن‌ها در پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور است.
در ادامه برنامه سردار رحیم صفوی مشاور مقام معظم رهبری و مسئول طب رزمی پس از ابراز خرسندی به مناسبت حضور در هفتمین شهدای داروساز و با اشاره به عهد و پیمانی که با خداوند متعال، اولیا خدا و شهدا برای امتداد راه شهدا بسته‌اند، گفت: حال که ۴۶ سال از پیروزی انقلاب گذشته، این سؤال را از خود داشته باشیم که ما چقدر نسبت به قرآن، اهل‌بیت و امروز که اعیاد باسعادت شعبانیه تقارن با ایام دهه فجر شده است، چقدر به جمهوری اسلامی و ارزش‌های انقلاب معرفت پیدا کرده‌ایم؟ آیا اندیشه، تفکر و عملکرد و رفتار ما بهتر بوده، ثابت مانده‌ایم و یا بدتر شده‌ایم؟ وی افزود: به اعتقاد من آنچه در آینده شاهد آن خواهیم بود کاملاً در قیاس ملی، منطقه‌ای و جهان تغییروتحول بزرگی در عرصه‌های علوم و فناوری‌ها در حوزه پزشکی، سیاسی و اقتصادی است و ایران هم تحت‌تأثیر این تغییرات قرار خواهد گرفت. آن زمان باید ببینیم ما تأثیر گرفته‌ایم یا تأثیرگذار خواهیم بود. سردار صفوی با مروری بر فعالیت‌های چشمگیر طب رزمی در دوران دفاع مقدس و عملکرد بالای آنها در کاهش تلفات رزمندگان به‌ویژه در عملیات‌ها و مواجهه با سلاح‌های شیمیایی سخنان خود را در دو محور تشریح کرد: اول شناخت مقوله شهید و اینکه شهید متعلق به ایران نیست؛ بلکه متعلق به جهان و تاریخ است و باید یاد شهدا را زنده نگه داریم. دوم جامعه داروسازان و دست‌اندرکاران نظام دارویی با سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های دارویی با پیداکردن چالش‌ها و مشکلات و مرتفع کردن آنها با همان روحیه، با خلاقیت بالا و ابتکار عمل در صنعت دارویی و تجهیزات پزشکی عمل کنند تا در پایان دهه پنجم انقلاب در حوزه دارو به تراز مثبت برسیم و به‌جای ازدست‌دادن ارز در صنعت دارو ارزآور باشیم.
دکتر روح‌الامینی سخنران بعدی به بعد اجتماعی _ سیاسی دانشکده داروسازی پرداخت و به اولین ماحصل دانشکده خودکفایی در تولیددارو اشاره کرد و تأکید کرد: امروز از نظر تربیت نیروهای تخصصی و علمی به اشباع رسیده‌ایم و به بلوغ دارویی دست‌یافته‌ایم. در گام بعد اجرایی‌کردن برنامه هفتم توسعه و دستیابی به اهداف اشاره شده در آن از نظر جذب دانشجو، گردشگری سلامت، صادرات دارو و... است و مسئولان باید در این مسیر به‌جای ایجاد مانع همراه و یار آنان باشند.
 در طول مراسم بخش‌هایی از سخنان دکتر کبریایی زاده، دکتر سبزواری، دکتر دیناروند در قالب کلیپ پخش شد که در آن ضمن بیان خاطراتی از دوران جنگ و شهدای داروساز از فعالیت‌ها و پیشرفت‌های دارویی در حوزه‌های مختلف اعم از شناخت سلاح‌های شیمیایی و درمان آسیب‌های آنها، خودکفایی دارو تا نانوتکنولوژی دارو و فناورانه‌های دارویی صحبت کردند. همچنین افشین علا شاعر معاصر چند بیت از اشعار خود را سرود. 
سپس از خانواده شهدای داروساز و دانشجویان پیشرو در عرصه علوم دارویی با اهدای هدیه تجلیل شد. در پایان مراسم پس از اقامه نماز جماعت در مسجد دانشگاه تهران و عطرافشانی مزار شهدای گمنام در پردیس دانشگاه، ۲۰ اصله نهال در فضای سبز دانشگاه به یاد شهدای داروساز کاشته شد.
برای دسترسی به تصاویر بیشتر از اینجا وارد شوید.

  • گروه خبری : واحد خبری
  • کد خبر : 289783
حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه