• تاریخ انتشار : 1402/12/23 - 11:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 76
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دکتر قناعتی: شهادت یک نقطه اوج است و بالاتر از آن برای هیچ انسانی میسر نیست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم بزرگداشت شهدا گفت: شهادت یک نقطه اوج است و بالاتر از آن برای هیچ انسانی میسر نیست.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، ایثارگر یکشنبه‌شب ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ به مناسبت روز بزرگداشت شهدا، به همت دفتر امور ایثارگران همایشی در تالار آمفی‌تئاتر سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم که با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه و دکتر رضا البرزی مدیرکل امور ایثارگران و دانشجویان شاهد، دکتر مهدی دوایی عضو هیئت‌علمی پژوهشکده علوم‌شناختی ایران، دکتر احسان مقیمی مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران و جمعی از فرزندان شهید دانشگاه و خانواده آ، برگزار شد.

 دکتر مقیمی پس از تبریک فرا رسیدن بهار قران و بهار طبیعت به حاضرین خیرمقدم گفت و از مقام والای شهدا و خانواده آنان تجلیل کرد.

در ادامه دکتر قناعتی ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: مراسم بزرگداشت و یادبود شهدا متقارن با ماه مبارک رمضان شده است. شهادت یک واژه، یک معبر و یک نقطه اوج است و تقریباً بالاتر از آن برای هیچ انسانی میسر نیست. اما بهتر است مسیری که منجر به شهادت می‌شود بررسی شود. چون شهادت مزدی است که به طی یک مسیر داده می‌شود، مثل قهرمانی که مسیری را طی کند و پس از قهرمانی به او مدال داده می‌شود و اینجا مدال شهادت است که به شهید داده می‌شود. به قول شهید سلیمانی شهدا شهید زندگی کرده‌اند و بعد شهید می‌شوند؛ بنابراین ببینیم چگونه می‌توان شهید زندگی کرد، البته لزومی ندارد که همه شهید شوند می‌شود شهید زندگی کرد و اجر شهید را گرفت و دعا کرد «اللّهمّ ارْزقْنی توْفیق الشّهادة فی سبیلک». ان‌شاءالله برای همه ما این دعا مستجاب شود. رئیس دانشگاه با طرح این سؤالات که مگر ماه رمضان اوج نشان‌دادن راه نیست؟ در ماه رمضان باید چه‌کار کنیم؟ و آیا باید کار خیلی پیچیده‌ای انجام دهیم؟ گفت: اینکه نباید غذا بخوریم، نباید یک‌سری اعمال را انجام دهیم تا روزه‌مان صحیح باشد، این در سطح اول است. در سطح دوم این است که گناه نکنیم. چشم، گوش و بدن ما از گناه مبرا باشد. متأسفانه گناهان زبان خیلی نادیده گرفته می‌شود، «الغیبة اشدّ من الزّنا...».

سطح سوم که خیلی سخت‌تر است این است که انسان قلب را از غیر خدا خالی کند. علایم شرک این است که انسان می‌ترسد. "روزی من چه می‌شود؟ زن و بچه من چه می‌شود؟ و... ". اگر کسی به خدا ایمان داشته باشد، می‌گوید: «وأفوّض أمْری إلى اللّه». یعنی کار خود را به خدا واگذار می‌کند. رئیس دانشگاه با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان گفت: به خودم تذکر می‌دهم تا بیشتر رعایت کنم. امیرالمؤمنین علی (ع) می‌فرماید: قبل و در حین و بعد از هر انجام کاری خدا را در نظر گرفتم. برای او اصلاً مهم نیست چه اتفاقی می‌افتد یک‌تنه به سپاه دشمن می‌زند با زرهی که فقط قسمت جلوی بدن را می‌پوشاند؛ چون حضرت علی (ع) وقتی به دل دشمن می‌زند از آن طرف خارج می‌شود و اصلاً به عقب برنمی‌گردد؛ همین امیرالمؤمنین وقتی یتیم را می‌بیند پاهایش می‌لرزد؛ چه می‌بیند که ما نمی‌بینیم؟! به لحاظ معنوی ما کور هستیم و نمی‌فهمیم گناه غیبت چه چیز بدی است؛ «أیحب أحدکمْ أن یأْکل لحْم أخیه میتاً» آیا شما دوست دارید گوشت برادر مرده خود را بخورید؟ ما نمی‌فهمیم؛ چون اگر کسی واقعاً بفهمد و عین‌الیقین داشته باشد چطور حاضر می‌شود گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ خیلی راحت پشت دیگران حرف می‌زنیم! آبروی همدیگر را می‌بریم و هر کاری دلمان می‌خواهد می‌کنیم.

دکتر قناعتی با بیان اینکه نمی‌خواهم شما را به ترک دنیا تشویق کنم، گفت: انسان باید زحمت بکشد درآمد داشته باشد، به‌اندازه آبروی خود خانه داشته باشد، امکانات داشته باشد، اینها هیچ اشکالی ندارد نباید اسیر دنیا شد. باید بدانیم معصومین (ع) همگی در عسرت و سختی بودند و همه آنها در راه حق شهید شدند. یادمان باشد اسیر این دنیا نشویم و این تضاد قشنگی است که باید از حلال دنیا لذت ببریم؛ ولی اسیرش نشویم.

این مراسم با پخش چند کلیپ و اجرای چند برنامه از گروه سرود نور مشکات همراه بود و در بخش دیگری از مراسم دکتر دوایی با تأکید بر این اصل که رشد اخلاقی تابعی از رشد عقلانی است به ملاک‌های تشخیص رشد عقلانی افراد در سنین مختلف پرداخت.

در ادامه مراسم برندگان مسابقه "دل‌نوشته‌ای برای پدرم" مشخص شد و چهار نفر از فرزندان شهید برگزیده دکتر عارفه جعفریان، رقیه کریمی، آتنا ناصری و حمیده شفاعی دل‌نوشته خود را برای حاضرین در مراسم خواندند.

این مراسم با تقدیر از فرزندان شهید و تقدیم هدایایی پایان یافت.

  • گروه خبری : واحد خبری
  • کد خبر : 262078
کلمات کلیدی
حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه